Проаналізовано виконання обласних програм

Відбулося спільне засідання постійних комісій обласної ради з питань житлово-комунального господарства та з питань екології і раціонального природокористування, яке за участю першого заступника голови обласної ради Володимира Онищенка та першого заступника голови облдержадміністрації, депутата обласної ради Віктора Животенка провів голова постійної комісії з питань ЖКГ Степан Бульба.
У ході активного обміну думками, висловленими депутатами обласної ради Олегом Овчарем, Ігорем Горжієм, Володимиром Чернявським, Григорієм Тяглом, Іваном Ковалем, Віктором Скочком, Анатолієм Попельнюхом, Юрієм Тараненком, Ігорем Проценком, директором департаменту з питань нафтогазового комплексу, промисловості, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ігорем Піддубним, представниками громадськості, проаналізовано стан виконання обласних програм поводження з твердими побутовими відходами на 2012–2018 роки та “Питна вода Полтавщини”.
Стосовно реалізації першої з названих програм, то учасники дискусії констатували часткове недотримання визначених у ній термінів й звернули увагу відповідальних осіб на потребу активізації її виконання. Актуалізовано й доцільність проведення додаткового аналізу перебігу робіт за конкретними рівнями відповідальності. Оскільки певним сегментом Програми опікується іноземний інвестор, що у перспективі передбачає відмінну від нинішньої технології поводження з твердими побутовими відходами, Володимир Онищенко, Віктор Животенко, Степан Бульба закликали усіх причетних фахівців не “розхолоджуватися” в очікуванні, а навпаки – інтенсифікувати впровадження випробуваних часом і фінансованих з обласного й місцевих бюджетів проектів.
Стосовно Програми “Питна вода Полтавщини”, то зауважено, що її виконання здійснюється краще, хоча й тут є певні проблеми. Зокрема з якістю води на селі у шахтних колодязях, утриманням міських внутрішньобудинкових мереж, дольовим фінансуванням із Держбюджету. Водночас проведеними у поточному році технологічними заходами покращена якість надання послуг мешканцям понад 200 населених пунктів області.
Депутати ухвалили з обговореного питання розгорнуті рекомендації, доручили профільним установам популяризувати через ЗМІ бережливе ставлення до питних водних ресурсів.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.