Заради злагоди у регіоні

На Полтавщині діє більше ста громадських організацій – ветеранських, жіночих, молодіжних, дитячих, національних меншин… Їхні представники входять до складу Громадської ради при облдержадміністрації та 28 подібних формувань райдержадміністрацій і міськвиконкомів. Загалом ці дорадчі органи об’єднали близько півтисячі осіб, які порушують перед виконавчою владою актуальні проблеми соціально-економічного, культурно-просвітницького аспектів і впливають на прийняття управлінських рішень. Налагоджена конструктивна співпраця влади з Громадською радою. На цьому, зокрема, наголосив заступник голови – керівник апарату ОДА Валерій Пархоменко на прес-конференції, присвяченій розвитку громадянського суспільства регіону.
– Робота з громадськістю здійснюється відповідно до Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, затвердженої Указом Президента України Віктора Януковича, – підкреслив посадовець. – У нас ще недостатньо розвинене громадянське суспільство. Тому наше завдання – підтримувати і залучати громадськість до участі в управлінні державними справами, враховувати думку людей у вирішенні важливих питань.
У ході прес-конференції також констатувалося, що на засіданнях Громадської ради при ОДА у цьому році розглянуто понад 20 питань, зокрема реформування місцевого самоврядування, житлово-комунального господарства, стан і перспективи розвитку християнства та християнської етики, проблеми енергозбереження, розбудови сільських територій, запобігання розповсюдженню наркотиків, роботи малокомплектних шкіл.
На Полтавщині реалізується Комплексна програма сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційної сфери на 2013–2015 роки. В рамках програми проведено конкурс проектів, розроблених громадськими організаціями. Шість із них отримали фінансування в сумі сто тисяч гривень для реалізації своїх проектів. На статутну діяльність 12 обласних організацій ветеранів та інвалідів у поточному році заплановано виділити 646 тисяч гривень.
Йшлося на прес-конференції й про залучення молоді до суспільного життя. Так, діють школа майбутнього депутата в обласній раді, проект “Молодий помічник депутата” в міській раді Полтави, всі вищі навчальні заклади, які мають спеціальності юридичного напрямку, направляють студентів на стажування до управлінських структур.
Валерій Пархоменко відповів на запитання журналістів, зокрема зазначивши, що громадські організації офіційно реєструються і мають вести діяльність, що не суперечить Конституції і законам України; деякі дії радикально налаштованих громадян отримують належну оцінку правоохоронців.
За останні роки в регіоні набуто значний досвід взаємодії влади з громадськістю. Це додає впевненості в функціонуванні якісних суспільних відносин, забезпеченні миру і злагоди в краї, наголошувалося на прес-конференції.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.