Ваговитий колос “Зернятка”

Під керівництвом Віталія Бакаєнка ТОВ “Зернятко-Полтава” працює майже дев’ять років. На трьох із половиною тисячах гектарів у трьох селах Чутівського району – Первозванівці, Зеленківці й Войнівці – трудівники підприємства культивують пшеницю, ячмінь, кукурудзу, ріпак, сою і соняшник. Усе зібране – у коморі, лише на кукурудзяних полях роботи тривають. Цьогорічний урожай не розчарував. Так, 40–50 центнерів із гектара дали озимі зернові, соняшник – 25, соя – 12 центнерів із гектара.
Тільки-но розгодиниться, й можна заїхати комбайном на поле, відразу молоді механізатори прямують до своїх “степових кораблів”. О чотирнадцятій годині – перерва: керуючий відділком Сергій Острик розвозить трударям гарячі обіди.
– Я родом із заходу України. На Полтавщині мешкаю вже 15 років. Спочатку працював у Дніпропетровській області. Потім підприємство розформували, і я прибув сюди. Урожай нині могли б отримати кращий, якби не погода: влітку дощів не було, кукурудза не налилась. Але й так виходимо на непоганий результат, – розповів механізатор Володимир Вербний.
Кадрових проблем на підприємстві немає. 70 відсотків персоналу – це молодь. Є молоді в кого й навчитися: найстаршому співробітникові фірми Сергієві Гриньку виповнилося 67 років. На підприємстві трудяться сім’ями – любов до землі передається з покоління в покоління. На одному тракторі працюють у дві зміни Анатолій Рудь і його син Володимир. На іншій ділянці зайняті брат і сестра – Володимир Наливко й Людмила Заєць. Ще одну сімейну династію складають головний агроном Олександр Острик, головний інженер Віктор Острик, головний бухгалтер Валентина Острик і керуючий відділком Сергій Острик.
– Я був головним інженером. Тоді у фірму на роботу прийшов мій племінник Віктор, ось я йому й поступився посадою. Як-то кажуть, дорогу молоді, – розповів Сергій Острик.
За його словами, ТОВ “Зернятко-Полтава” надає повний соціальний пакет, допомагає працівникам і односельцям в обробіткові землі, посівові, матеріально підтримує чотири школи і дитсадочок, виділяє кошти для проведення різних свят й оздоровлення учнів.
– Я сам із Полтави, але захотілося влаштуватися на роботу в село. Живу в обласному центрі, а працюю десь із півроку в сільгосппідприємстві. Господарство гарне, подобаються процес посіву, жнива. Приємно відчувати, що і я причетний до загальної корисної справи, – розповів молодий водій ТОВ “Зернятко-Полтава” Сергій Рибчук.
Справді, наша земля красива й багата, бо приваблює молодь і з міст, і з ближніх чи далеких країв.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.