Козак, спортсмен, автолюбитель…

Хто не мріє відсвяткувати власний день народження якось особливо? Простір для фантазії надзвичайно великий. Скажімо, 63-річний кременчужанин Олег Тертичний четвертий рік поспіль у день народження влаштовує для себе легкоатлетичний марафон. Три попередніх роки на міському стадіоні “Політехнік” він долав по 20 кілометрів, таким чином пропагуючи здоровий спосіб життя студентам, які там займаються.
Цьогорічний марафон він вирішив присвятити 70-річчю визволення Кременчука від фашистських загарбників. Одягнувши козацьку форму, Олег Тертичний вирушив запланованим маршрутом, який проліг місцями бойової слави та довкола міських церков. Біля пам’ятників полеглим воїнам він віддавав честь загиблим, а в храмах поставив свічки за упокій своїх померлих батьків, убієнних ратників, які боронили рідну землю, покійних рідних, друзів і знайомих.
Фінішував Олег Тертичний біля офісу штабу Наддніпрянського вільного козацтва, де його урочисто зустрічали друзі та однодумці. У Кременчуці Олега Тертичного знають як людину активної життєвої позиції, завзятого автолюбителя. Однак “автомобільна пристрасть” не заважає йому щодня пробігати по 2–3 кілометри заради власного здоров’я і пропаганди здорового способу життя.

Віра Ількова
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.