Важкий шлях до фіналу

Протягом трьох днів у Полтаві проходили матчі другого етапу розіграшу Кубка України. Згідно з регламентом у групі “Б” змагалися лубенський “Фаворит”, харківський “Локомотив”, команди “Хімпром-СумДУ”
(м. Суми) та “Кримсода” (АР Крим). Наші земляки мали нагоду перевірити, на якому рівні вони зараз знаходяться і на що здатні. Прикро, але напередодні кубкових баталій команду без пояснення причин залишив один із провідних гравців “Фаворита” Дмитро Міщук. Як у чемпіонаті, так і в кубкових баталіях тренерський склад нашої команди покладав великі надії на центрального блокуючого, який лише у літнє міжсезоння поповнив лави “Фаворита”. А знайти достойну заміну наближчим часом навряд чи вдасться.
Уже в перший день відбувся один із центральних матчів турніру. Лідер чемпіонату – лубенський “Фаворит” – зіграв із харківським “Локомотивом”. Виснажливий поєдинок закінчився перемогою харків’ян – 3:1. Наступного дня лубенці мірялися силами з командою “Кримсода”. Цей матч нагадував справжню драму. Поступившись у двох перших сетах з однаковим розгромним рахунком (13:25), гравці “Фаворита” ціною надзусиль переломили хід поєдинку. Третя партія – 25:18, четверта – 25:21 на користь наших земляків. Доля протистояння вирішилась у п’ятій партії, де, поступаючись майже весь час, лубенці у відчайдушній боротьбі вирвали таку важливу перемогу – 16:14. У наших земляків найкращим на майданчику був Віталій Осадца.
Наші волейболісти третього ігрового дня майже без проблем переграли “Хімпром-СумДУ” (3:0) і вийшли до півфіналу розіграшу Кубка України, де суперником буде ще одна команда із Сумщини – “Хімпром”. Цей поєдинок, а також фінал Кубка відбудуться традиційно напередодні Нового року – 27 і 28 грудня. Місце проведення визначиться пізніше.

Володимир СМЕТАННІКОВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.