ПАМ’ЯТЬ ЛЮДСЬКУ НЕ ЗБОРОТИ…

МИНАЮТЬ роки і десятиріччя з часу  приборкання страшних жахіть війни, але шрами її вічні. Безсмертному подвигу загиблих і щирій шані живим присвячена Всеукраїнська ювілейна естафета пам’яті “Слава визволителям України”. Кілька тижнів крокувала вона і Полтавщиною. А днями її приймала Черкащина. Урочистості відбувалися в селі Кононівка Драбівського району, яке у вересні 1943-го першим було визволене від фашистських загарбників. Делегація, очолювана першим заступником голови ради Полтавської обласної організації ветеранів Віктором Теслею, поклала квіти до сільського пам’ятника Слави, передала символи естафети голові Черкаської обласної ветеранської організації Володимиру Веретільнику. А це – копія штандарту Другого Українського фронту, книга про визволення областей України, капсула зі священною землею від меморіалу Солдатської слави у Полтаві.
Присутні тепло вітали звернення Почесного ветерана України, генерал-майора у відставці, полтавця Бориса Лутіна, який закликав берегти пам’ять про бойових побратимів і ніколи не піддавати сумніву велич Перемоги.
У заходах взяли участь представники Гребінківського району на чолі з головою райдержадміністрації Василем Піснею. Урочистості  завершилися тематичним концертом.

Раїса Самойленко
Керівник прес-центру ради
обласної організації ветеранів

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.