Кабінет наук про землю

Вочевидь, подібного кабінету не має жодна школа Полтавщини. Натомість Комсомольський навчально-виховний комплекс імені Л.І.Бугаєвської може похвалитися такою новацією. Шкільний кабінет наук про землю створено завдяки фінансовій підтримці Благодійного фонду «Полтавський ГЗК». Кабінет обладнано 30 ноутбуками, інтерактивною дошкою, інтерактивним глобусом. Тут також розміщено панораму технологічного циклу видобутку і збагачення залізної руди, зразки техніки, яка працює на Полтавському гірничо-збагачувальному комбінаті, колекцію мінералів, географічні карти. Відтепер у цьому кабінеті проходитимуть класні години для учнів старших класів на тему «Краєзнавство», для учнів 5–8 класів – «Природа та історія нашої держави», для молодших класів – «Природознавство».
Створення кабінету стало справжньою подією в місті, тож з нагоди його урочистого відкриття до гімназії завітали міський голова Комсомольська Сергій Супрун, представники міської влади, депутатського корпусу, Полтавського ГЗК, міського відділу освіти, громадськості.
Школярам було про що розповісти гостям, адже напередодні події учні 10 класу взяли участь у V Всеукраїнському турнірі бізнес-проектів і стали переможцями серед 27 учнівських команд із 14 областей України. На турнірі треба було не лише запропонувати цікаву ідею, а й уміло її захистити. Юні комсомольчани блискуче впоралися із завданням. Актуальність ідеї, яку запропонували учні у своєму проекті, полягає в тому, що у залізній руді, яку видобувають у кар’єрі ГЗК, є залізорудний мінерал джеспіліт із незначним вмістом заліза (33–36 відсотків), і тому потрапляє на відвали кар’єрів. Вихованці НВК імені Л.І.Бугаєвської запропонували відбирати кращі зразки джеспіліту і виготовляти з нього ювелірно-художню та оздоблювальну продукцію. Для розробки, апробації технологій видобутку, розробки та використання нових матеріалів, для підвищення інноваційного, інвестиційного та промислового потенціалу України учні запропонували створити корпорацію каменю джеспіліт. Вони настільки ґрунтовно вивчили питання, що цілком переконані в економічній ефективності своєї ідеї. Зважаючи на такий виважений підхід до розробки теми проекту, спонсори турніру нагородили учнів із Комсомольська цінними подарунками.
Сергій Супрун щиро подякував усім, хто причетний до цієї доброї справи.
– Тільки плідна співпраця та порозуміння міської влади і керівництва бюджетоутворюючих підприємств нашого міста – ВАТ «Полтавський ГЗК» і ТОВ «Єристівський ГЗК» – забезпечують можливість загальноосвітнім закладам впроваджувати інноваційні технології в освітній процес, – наголосив він.
Директор з управління персоналом та побутом ВАТ “Полтавський ГЗК” Олена Бойченко підкреслила, що стратегія підприємств групи FERREXPO націлена на інвестування розвитку шкіл, створення індивідуальних програм навчання тих закладів, які готують спеціалістів для гірничодобувної та металургійної галузей.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.