Юна пісня рідного краю

IMG_5397У  Зінькові відбувся конкурс “Голос Зіньківщини. Діти”. Для районного центру подібні мистецькі турніри – не новина: уже втретє районний Будинок культури провів “Голос Зіньківщини” для дорослих та вдруге – для дітей. Нинішній захід було приурочено до 90-річчя створення Зіньківського району, 70-річчя визволення України від фашистських загарбників, а також на виконання Указу Президента “Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості”. Продемонструвати вокальні здібності й артистизм з’їхалося 25 учасників віком від 6 до 16 років. Як зазначила директор РБК Тамара Дощенко, бажаючих взяти участь у вокальному змаганні було вдосталь, тож спочатку провели кастинг, на якому виборювалися путівки у фінал.
– Конкурс “Голос Зіньківщини” відбувається з ініціативи голови райдержадміністрації Олександра Терещенкова. Вагому фінансову допомогу і призи переможцям надає районне керівництво, за що ми їм дуже вдячні, – розповіла Тамара Дощенко.
Наснаги та впевненості конкурсантам додали виступи минулорічної переможниці “Голосу Зіньківщини” Юлії Гриценко та дитячого вокального ансамблю Зіньківського РБК “Веселі нотки” (керівник – Оксана Ляшко).
Потім на сцену вийшли конкурсанти, які виконували пісні про рідний край, Україну, дитинство, найдорожчу в житті людину – маму. Лунали чисті голоси юних аматорів. Вони приємно вражали глядачів багатим репертуаром і неабиякою майстерністю. Особливої уваги заслуговували костюми учасників творчого турніру. Багато з них виступали у яскравому національному вбранні, яке так личить кожному. Коли останній виконавець завершив свій виступ, разом із членами журі переможців обирали й глядачі, голосуючи квитками.
Мистецьке дійство продовжила урочиста церемонія нагородження. Поважне журі разом із глядачами переможницею визнало Анжелу Євченко з Бірок, друге місце посіла Діана Должко із Зінькова, третє місце розділили Аліна Кравченко із Опішні та Олександра Юмашева із Кирило-Ганнівки. Їм було вручено дипломи, цінні подарунки, а всім учасникам – заохочувальні грамоти. Насамкінець юні конкурсанти подякували організаторам молодіжного творчого турніру: райдержадміністрації, районній раді, районній організації Партії регіонів, а також чарівним ведучим – Жанні Кирзенко та Роману Северину.
– Районний конкурс “Голос Зіньківщини. Діти” перегорнув ще одну яскраву сторінку, набув розмаху, широкого кола друзів і шанувальників. Усі учасники й гості зичили конкурсу подальшого розвитку і надійної підтримки. А ми, організатори, вважаємо своїм головним завданням не загасити Божу іскру таланту юних аматорів, допомогти їм усвідомити свою роль і вагомість у світі, орієнтуючись на високі загальнолюдські цінності та ідеали, – підсумувала у короткому інтерв’ю “Зорі Полтавщини” Тамара Дощенко.

Світлана БОРИСЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.