Рости й квітни, калино!

На виконання завдань, передбачених Указом Президента  України з підготовки та відзначення
200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, при Миргородській міській раді створено організаційний комітет, який розробив план заходів із нагоди святкування знакової події.
У рамках цих заходів біля пам’ятника Великому Кобзареві наприкінці минулого місяця представники міської влади та актив учнівського самоврядування Миргородської гімназії ім.Т.Г.Шевченка висадили кущі калини на знак того, що 168 років тому (в жовтні 1845-го) Пророк нації приїжджав до Миргорода.
Кущі калини виростили природолюби із Миргородського еколого-натуралістичного центру на своїх дослідних ділянках. Обрали цю рослину для увічнення пам’яті про Великого Кобзаря не випадково, адже в народі її здавна вважають символом України, безсмертя та мужності духу.
Заступник міського голови Антоніна Нікітченко наголосила, що влада міста, громадські та молодіжні організації з особливою відповідальністю готуються до відзначення ювілейної річниці, адже  світовий геній слова не раз свого часу бував у Миргороді та написав тут низку своїх безсмертних творів. Вона закликала всіх патріотів рідного краю, шанувальників творчості Тараса Шевченка долучитися до загальноміських заходів.

Валентина ДЕНИСЕНКО
Член НСЖУ

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.