Екологічно відповідальна міська рада

Комсомольська міська рада стала переможцем ХІІ Всеукраїнського  конкурсу “Екологічна якість і безпека” у номінації “Краща екологічно відповідальна державна установа України”. Про це міському голові Комсомольська Сергію Супруну повідомили під час ІІ Міжнародного форуму для сталого розвитку “GREEN MIND”, який днями відбувся у Києві.
GREEN MIND” – це новий проект, який  стартував 2012 року під патронатом Міністерства екології та природних ресурсів України при підтримці міжнародних та європейських організацій, органів влади, науково-дослідних установ, громадських та бізнес-організацій, засобів масової інформації. Його метою є обговорення сучасних тенденцій розвитку різних галузей економіки, а також обміну досвідом щодо впровадження практик сталого розвитку бізнесу та енергозберігаючих технологій.
Як розповів Сергій Супрун, ділова програма форуму передбачала  проведення дев’яти основних  пленарних сесій, низку тематичних семінарів-тренінгів, засідань за “круглим столом” і презентацій. Серед останніх – презентація п’ятого випуску видання “Екологія, довкілля та природокористування в Україні”, де зібрано інформацію про діяльність підприємств, установ, що сприяють розвитку країни у сфері раціонального використання природно-ресурсного потенціалу, наведено приклади впровадження моделей невиснажливого господарювання та екологічно дружніх територій. Кілька сторінок книги розповідають і про екологічну діяльність Комсомольська, спрямовану на збереження довкілля, раціональне використання природно-ресурсного потенціалу, впровадження екологічно безпечних й енергетично ефективних технологій. На сторінках видання представлено здобутки міста, досвід реалізації екологічних проектів підприємствами Комсомольська.
Завданням кожного підприємства є збереження природного балансу навколишнього середовища та здоров’я працівників і населення, переконаний Сергій Супрун. Він наголошує, що серед  кращих підприємств у регіоні, які беруть активну участь у реалізації державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, визнано ВАТ “Полтавський ГЗК”, науково-виробниче підприємство “Фероліт”, КП “Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” Комсомольської міської ради, КП “СпецЕко”.
– Таке визнання додає гордості усім мешканцям Комсомольська, – наголошує міський голова.

Віра Ількова
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.