Програма розвитку громадянського суспільства

Визначити вектори спільної роботи, точки дотику і проблемні моменти управлінців та громадськості до Полтави з’їхалися активісти громадських рад при органах виконавчої влади з десяти регіонів України. В облдержадміністрації пройшов кущовий семінар на тему «Регіональні програми розвитку громадянського суспільства: як об’єднати зусилля влади та громадськості». Організаторами семінару виступили Український незалежний центр політичних досліджень і департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

– Проведення такого семінару саме в Полтаві – це належна оцінка наших дій при роботі з Громадською радою, показник того, що ця робота здійснюється на достойному рівні. Адже саме громадські об’єднання є найбільш ефективними контролерами влади, співпрацюючи з якими ми можемо визначати правильність своїх дій, знаходити порозуміння громадян у вирішенні важливих питань, – наголосив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко.
– Ми співпрацюємо з Громадською радою від першого дня її створення, – підкреслив голова обласної ради Іван Момот. – У нас тісне співробітництво, спільна робота, адже ми представляємо інтереси своїх виборців, тих, хто нас делегував до обласної ради і Громадської ради.
– Полтавщина була одним із перших регіонів, де затвердили Програму розвитку громадянського суспільства, і не просто, а з фінансуванням її заходів. У Полтаві найбільш “непосидюча” Громадська рада. Вона – лідер за кількістю виїзних засідань, коли вивчаються конкретні проблеми на місцях, – зазначив керівник Програми розвитку громадянського суспільства Українського незалежного центру політичних досліджень Максим Лациба.
Голова Громадської ради при Полтавській ОДА Володимир Голуб навів приклади дієвого вирішення проблем громадськістю, зазначив, що Громадська рада захищає суспільно-економічні інтереси полтавської громади і знаходить підтримку керівництва області в своїй діяльності.
Учасники семінару презентували реалізацію регіональних програм розвитку громадянського суспільства у своїх областях, обговорили шляхи залучення громадськості до виконання заходів цих програм.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.