Резерви розвитку регіону

Відбулося спільне розширене засідання колегії обласної державної адміністрації, регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування і регіональної дорадчої ради Національного конгресу місцевого самоврядування України в Полтавській області, яке провів голова ОДА Олександр Удовіченко. В роботі розширеного засідання колегії взяв участь голова обласної ради Іван Момот.
Із доповіддю “Про підсумки економічного і соціального розвитку та виконання бюджету області за 9 місяців 2013 року” виступила директор департаменту економічного розвитку ОДА Олена Адамович. Констатувалося, що індекс виробництва промислової продукції в області за 9 місяців поточного року склав понад 96 відсотків. Обсяги виробництва на провідних підприємствах скоротилися від 7 до 50 відсотків. Через несприятливі погодні умови на 11 відсотків знизилося виробництво продукції рослинництва галузі АПК. Проте чимало підприємств зберегли темпи розвитку й нарощують обсяги виробництва. Зокрема це – Полтавський, Єрестівський гірничо-збагачувальні комбінати, автоскладальний та колісний заводи в Кременчуці. За обсягами реалізованої промислової продукції з розрахунку на 1 особу Полтавщина посідає 3-тє місці в Україні. В рамках концепції державної підтримки експорту України в області розроблено план заходів щодо диверсифікації експортних потоків.
Про стан фінансово-бюджетної дисципліни доповів директор департаменту фінансів ОДА Павло Кропивка. Доповідач поінформував, що надходження до бюджетів усіх рівнів становлять  близько 15,3 мільярда гривень. Доходи бюджетів міст і районів зросли на 46 мільйонів гривень. Обласний бюджет отримав надходжень на 12 відсотків менше, ніж за відповідний період минулого року. План доходів бюджету області виконано майже на 99 відсотків. Видатки загального фонду за 9 місяців цього року освоєно на суму понад 4,5 мільярда гривень, або майже на 92 відсотки від планових асигнувань. На утримання соціально-культурної сфери спрямовано 88 відсотків коштів місцевих бюджетів, або 4 мільярди гривень. Своєчасно і в повному обсязі забезпечено виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери.
Станом на 1 жовтня загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати в області становить майже 12,55 мільйона гривень, що на 19 відсотків менше, ніж на початок року, поінформувала учасників зібрання директор департаменту праці та соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко. Найбільше коштів заборгували працівникам промислових підприємств – 7 мільйонів гривень; аграрного сектора – майже 3 мільйони; будівельної галузі – 1,4 мільйона гривень. Загалом заборгованість мають 16 економічно активних підприємств, а сума їхнього боргу становить 3,6 мільйона гривень. Через дебіторську заборгованість підприємств своєчасно не отримують заробітну плату 1,6 тисячі працівників. Найскладнішою ж для вирішення є ситуація із заборгованістю на підприємствах-банкрутах. Сума їхнього боргу перевищує 8,7 мільйона гривень. За поточний рік виконано 279 впроваджень на суму понад 1,3 мільйона гривень.
На зібранні також було розглянуто ряд інших аспектів життєдіяльності народногосподарського комплексу області. З розглянутих питань прийнято відповідні рішення.
Підбиваючи підсумки роботи зібрання, Олександр Удовіченко наголосив на необхідності використання всіх наявних резервів для того, щоб на гідному рівні завершити рік нинішній і мати належну базу для поступального розвитку в наступному році.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.