Полтавщина для людей

Нові міські автостанції, ремонт автомобільних доріг, легалізація пасажирських перевезень, розвиток туризму в області – цим та іншим питанням присвятив прес-конференцію директор департаменту інфраструктури і туризму облдержадміністрації Віктор Шадчнєв.
За словами посадовця, на відрізку міжнародної автотраси Київ– Харків–Довжанський, що проходить Полтавщиною, нині тривають капітальний ремонт і реконструкція.
– Цьогоріч на ремонт доріг міського значення виділено 69 мільйонів гривень. До зими готуємось належним чином: завозимо сіль, пісок, на балансі 330 одиниць технологічних механізмів, майже всі машини відремонтовані, – зазначив Віктор Шадчнєв.
Йшлося на прес-конференції і про функціонування аеропорту “Полтава”. За словами Віктора Шадчнєва, установа працює, має всі необхідні сертифікати.
– Проблема аеропорту в тому, що здебільшого тут курсують невеликі літаки. Установа не може самостійно себе утримувати, тому з коштів обласного бюджету виділили на потреби аеропорту понад 2,5 мільйона гривень. Цьогоріч провели капітальний ремонт водопровідної мережі, погасили заборгованість по заробітній платі. Для внутрішніх рейсів та середньомагістральних польотів аеропорт цілком придатний, – зазначив Віктор Шадчнєв.
Він також повідомив, що Полтавщина входить до числа 10 найпопулярніших серед туристів областей України за рейтингом відомих брендів і місць відпочинку. В рамках реалізації програми Глави Держави Віктора Януковича “Україна для людей” створюються перспективи для розвитку відповідної сфери, підтримується підприємницька ініціатива, що відповідає програмі економічних реформ на 2010–2014 роки “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, фінансується обласна програма “Розвиток туризму і курортів на 2011–2015 роки”. Регіональні представництва презентують Полтавщину на міжнародних і всеукраїнських виставках.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.