Обсяги інвестицій зростають

IMG_1702Більш як півтора року тому в Полтавському районі розпочалася реалізація масштабного інвестиційного проекту німецької компанії “HAKA” з будівництва відгодівельного свинокомплексу на 30 тисяч голів свиней у рік. Загалом цей проект передбачає будівництво не лише виробничих потужностей, а й показово-демонстраційного центру з найсучаснішим обладнанням, яке використовується на модернізованих свинокомплексах у країнах Європи та власного комбікормового заводу. До речі, на базі Полтавської державної аграрної академії відкрито навчально-виставковий зал компанії “HAKA”, де студенти аграрних вузів нашої держави мають змогу ознайомитися з прогресивними технологіями вирощування свиней.
Слід зазначити, що на розробку проектно-кошторисної документації та отримання дозволів у підготовчий період компанією “HAKA” вже інвестовано близько 1 мільйона євро. З реалізацією першої черги будівництва приміщень інвестори мають надію завезти продуктивних свиноматок весною 2014 року.
Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко провів робочу зустріч із засновником компанії “HAKA” Йозефом Хойфеле. Йшлося про необхідність прискорення реалізації проекту з будівництва свинокомплексу. Адже через ряд об’єктивних причин реалізація цього проекту, на жаль, дещо загальмувалася, але завдяки підтримці керівництва області будівництво першої черги свинокомплексу вже розпочато. У робочій зустрічі взяли участь заступник голови ОДА Володимир Замикула, начальник головного управління ветеринарної медицини в Полтавській області Сергій Аранчій.
Йозеф Хойфеле висловив вдячність керівникові області за підтримку в питаннях реалізації інвестиційного проекту. Він також вручив голові ОДА Олександру Удовіченку почесну відзнаку компанії.
aОлександр Удовіченко і Йозеф Хойфеле.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.