Дорога довгою стрічкою в’ється

Яків Карнаух – один із кращих і найдосвідченіших водіїв відділку “Попівка” ТОВ “Агропромислова компанія “Докучаєвські чорноземи”. Він працює шофером із 1985 року. Двадцятирічним юнаком після служби в армії прийшов працювати в Карлівське АТП-15340. Має всі водійські категорії.
– На права здав ще до армії, вчився у ДТСААФ у Карлівці, – розповідає Яків Анатолійович. – Перша категорія на водійському посвідченні у мене була “С”, вантажні авто. І в армії також служив водієм. Згодом працював на автобусі, “КамАЗі”, “ЗІЛі”, “Колхіді”.
За довгу шоферську практику, розповідає Яків Карнаух, пригод вистачало. Замерзали з напарником у машині в полі в Білорусі, коли від свого колгоспу імені Котляревського в Попівці везли прес для сіна, а додому мали доставити жатку для кукурудзи. Ночувати довелося на стоянці, в мороз. Але рейс завершили вдало…
Уже два роки Яків Карнаух трудиться в компанії “Докучаєвські чорноземи”. Працює на новій великоваговій машині IVECO італійського виробництва вантажопідйомністю 37 тонн. Це – майже половина вантажного залізничного вагона. Перевозить переважно зерно з ланів на елеватор. Відстані різні – від 10 до 100 кілометрів. Керуючий відділком Юрій Улько характеризує водія Якова Карнауха як сумлінного, надійного працівника.
Оплата праці водіїв – від перевезених тонн, тож, щоб мати хороші показники в роботі й добре заробляти, треба і вставати рано, і вчасно дбати про ремонт машини, і їздити з найбільшою ефективністю, і часу не втрачати. Нова машина, каже водій, набагато зручніша порівняно з технікою, на якій доводилося працювати раніше. Брат Якова Карнауха, Іван, – теж професійний водій. Своїм колегам по шоферській справі напередодні професійного свята Яків Анатолійович бажає “ні гвіздка, ні жезла”, високих заробітків і хороших доріг.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.