“Ворскла” – “Металург” З – 2:1

Після нетривалої паузи, пов’язаної з матчами національних збірних, поновилися ігри чемпіонату України у Прем’єр-лізі. Весь цей час “ворскляни” тренувалися на своїй спортивній базі. Гравці отримали значні навантаження, а от зіграти спаринг не вдалося. І ось нарешті – черговий матч у рамках Прем’єр-ліги. Наші земляки вдома приймали одного з аутсайдерів – запорізький “Металург”. У минулому чемпіонаті “біло-зелені” переграли опонента із загальним рахунком 9:0. Втім протягом звітного матчу зовсім не відчувалось, що гості перебувають на нижніх щаблях турнірної таблиці. Досить часто вони перегравали господарів, більше контролювали м’яч і створювали небезпечні моменти. Але для перемоги або ж нічиєї цього запоріжцям виявилося недостатньо. У першому таймі суперники забили по голу. Спочатку віртуоз Маркоскі вкотре довів, що не обов’язково багато бігати, а варто “читати” гру і віддавати влучні паси на хід партнерам. Громов не міг змарнувати свій шанс і стати кращим бомбардиром “Ворскли” (5 голів) після 13-го туру – 1:0. Та невдовзі гості відігралися. Настирний Платон, отримавши передачу верхом від партнера, переграв захисників господарів і перекинув м’яч через Непогодова – 1:1. Після цього “металурги” одразу ж могли вийти і вперед, але не вистачило точності у завершальних ударах.
Та й останнім часом “ворсклянам” щастить. Не кожна команда може вирізнитися тим, що в другому матчі поспіль перемогу їй приносять голи, забиті суперником у власні ворота. Після “Таврії” три очки полтавцям подарував і запорізький “Металург”. Атака “Ворскли”, Громов небезпечно прострілив низом у центр штрафного майданчика. Його партнери були готові замкнути цю передачу, але першим біля м’яча опинився захисник гостей Сахневич, який, намагаючись врятувати ситуацію, зрізав шкіряного у власні ворота – 2:1.
“Металурги” могли зрівняти рахунок. Найреальніша нагода була у Лео. За кілька хвилин до фінального свистка воротар господарів помилився на виході. Отримавши м’яч, гравець “Металурга” так і не зміг відправити його за призначенням. Полтавців врятував капітан Даллку, який не дозволив супернику влучити в порожні ворота. До речі, кількома хвилинами раніше запоріжці таки забили, але арбітр матчу гол не зарахував, зафіксувавши порушення правил з боку гостей.
У звітній зустрічі за наших земляків грали: Непогодов, Пердута, Курілов, Даллку, Сапай, Чеснаков, Дедечко, Маркоскі (Міщенко, 57), Ребенок, Громов (Кривошеєнко, 90+2), Яховіч (Янузі, 64).
Результати інших матчів 13-го туру: “Волинь” – “Говерла” – 0:1, “Іллічівець” – “Шахтар” – 1:3, “Карпати” – “Дніпро” – 0:4, “Зоря” – “Севастополь” – 3:0, “Арсенал” – “Динамо” – 0:2, “Металург” Д – “Таврія” – 2:1, “Металіст” – “Чорноморець” – 0:0.
Наступний матч наші футболісти зіграють у неділю, 27 жовтня, у Дніпропетровську проти “Дніпра”.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.