Фестиваль на всі смаки

Екстрим -зона3Обласний фестиваль сучасної молодіжної культури “Extreme-zone” вдев’яте зібрав своїх шанувальників у Кременчуці. Цьогорічний формат його проведення значно відрізнявся від попередніх. Насамперед тим, що вперше зони змагань не були сконцентровані в одному місці, а переїхали на площу Перемоги та до “Придніпровського” парку. Крім того, змагання з усіх напрямів почалися одночасно. Значно розширилася й географія учасників, серед яких були представники Полтави, Сум,  Донецька, Криму, Черкас, Луцька, Миргорода, Лубен та інших міст і сіл України.
Організатором фестивалю є виконавчий комітет Кременчуцької міської ради, а засновниками – молодіжний парламент Кременчука, Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій, управління у справах сім`ї, дітей та молоді виконкому Кременчуцької міської ради.
Майже в усіх 11 видах змагань, заявлених на фестивалі, вдалося зафіксувати своєрідні рекорди. Зокрема взяти участь у змаганнях із вуличного футболу Street Soccer виявили бажання аж 35 команд, які боролися за олімпійською системою. Подібна ситуація склалася й на баскетбольному майданчику, де за право називатися кращими змагалися 40 команд, 18 із яких представляли старшу вікову категорію. Свою зону для змагань мали й команди нині досить популярного в Україні Street Workout. Хлопці демонстрували вправність у п’яти вправах на перекладині та брусах, а оцінював їхню майстерність бронзовий призер чемпіонату світу в категорії атлетик фітнес кременчужанин Денис Гавриков. Увагу численних уболівальників привернули й такі види екстремального спорту, як кунг-фу, бойове самбо, тайський бокс, фристайл, велотріал, трікінг та інші.
Знайшлося місце й для вуличних художників. Кожному з них дісталися по 15 балончиків фарби різного кольору та невеличка площа паркану житлового довгобуду. Темою був Кременчук, тож по завершенні роботи у центрі міста з’явився доволі оригінальний і цікавий арт-вернісаж у стилі графіті, приурочений до Дня міста.
Звісно, фестиваль “Extreme-zone” викликає ажіотаж у молоді, тоді як старше покоління кременчужан ставиться до його проведення досить стримано. Саме через це напередодні проведення фестивалю спеціалісти управління розвитку підприємництва, торгівлі, побуту та регуляторної політики обійшли всі торговельні об’єкти, розташовані в центрі міста, й попередили продавців і власників, що продаж алкогольних напоїв та цигарок неповнолітнім категорично заборонено. За порядком у місцях проведення фестивалю стежили правоохоронці. Однак без гучної музики не обійшлося, адже поборотися за звання кращих до Кременчука з’їхалося чимало рок-гуртів та виконавців репу. Вони й завершили програму фестивалю святковим концертом.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.