Якщо минулого року кулінари Кременчука на День міста здивували співгромадян величезним фототортом, то нинішнього вирішили зафіксувати відразу три рекорди. Йдеться про виготовлення стандартних борошняних виробів, але у масштабах. Фіксувати рекорд на головній сцені міста, як і минулого разу, випала честь представнику Книги рекордів України Ігорю Підчібію. Працювати довелося з такими виробами, як вушко та круасан. На роботу майстри витратили майже два місяці. Після шести спроб їм вдалося досягти унікальної технології випічки, адже рекордсмени мали бути значно більшими та важчими від попередніх “чемпіонів”. Зокрема круасан заважив 5,5 кілограма, мав довжину 70 сантиметрів, а ширину – 35 сантиметрів, що у 160 разів перевищує стандартні параметри. Вушко також перевершило свого побратима у 180 разів. Склали вправні кулінари ще й “Ейфелеву вежу” зі 100 кілограмів листкового печива, її висота сягнула 1,9 метра. Усі ці вироби відтепер увійдуть до Книги рекордів України. Більше того, як зазначив Ігор Підчібій, він направить відповідні документи щодо кременчуцького рекорду до штаб-квартири Книги рекордів Гіннеса в Лондон, щоб там їх офіційно затвердили як світові.
Ганна КОСТЕНКО
Журналіст