“Ой, Дніпро, Дніпро, ти у даль течеш…”

Куцеволивка11У  рамках Всеукраїнської естафети пам’яті “Слава визволителям України” та з нагоди 70-ї річниці визволення Полтавщини від фашистських загарбників і форсування Дніпра делегація із Комсомольська передала вогонь Пам’яті у село Куцеволівку Кіровоградської області. З цієї нагоди там відбулися урочистості, у яких взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій в Афганістані, школярі, колективи художньої самодіяльності та представники громадськості. Делегацію з Комсомольська очолили заступник міського голови Надія Угнічева та секретар міської ради Світлана Калашнік.
Біля пам’ятного знака воїнам-визволителям відбулися покладання квітів і мітинг, під час якого був переданий вогонь, запалений від Вічного вогню в Комсомольську, заступнику голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Ярославу Арсірію. Почесні гості у своїх промовах говорили про буремні події далекого 1943 року, віддавали данину поваги і шани загиблим, ветеранам-визволителям.
Учасники естафети пам’яті “Слава визволителям України” з двох сусідніх областей спустили вінки на воду під салютні постріли на знак глибокої пошани до воїнів-визволителів, які полягли при форсуванні Дніпра.
– Нині виповнюється 70 років із моменту, коли на цій землі радянські війська перейшли у рішучий наступ, завдавши нищівного удару фашистським загарбникам, – наголосила Надія Угнічева. – Мільйони найкращих синів і дочок заплатили кров’ю та власним життям за те, щоб відстояти рідну землю, забезпечити мирне і щасливе життя майбутніх поколінь. Хай та війна, яка глибоким горем прокотилася по людських долях, буде останньою війною на квітучій українській землі!

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.