Навчи друга розмовляти українською

Всеукраїнський комітет захисту української мови, очолюваний народним депутатом України Олесем Донієм, розпочав реалізацію проекту “Безкоштовні курси української мови”. Як зазначають ініціатори, важливим є те, що наразі не йдеться про мовне протиставляння. Гасло проекту “Навчи друга розмовляти українською” дає позитивний сигнал суспільству, бо чим більше людина знає мов, тим вищим є рівень її культури. Для більшої системності цієї ініціативи Всеукраїнський комітет започаткував відкриття у різних куточках нашої держави безкоштовних курсів із української мови. Їх уже організовано у Києві, Житомирі, Кіровограді, Калуші Івано-Франківської області.
Першими на Полтавщині ініціативу підтримали у Кременчуці. На безкоштовні курси української мови тут уже набрали групу із 30 осіб. Навчання уже розпочалося й відбуватиметься щоп’ятниці у вечірній час на базі Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського.
– Не встигли ми приєднатися до акції Всеукраїнського комітету захисту української мови, як отримали багато пропозицій долучитися до курсів української мови. Це стало приємною несподіванкою, зважаючи на те, що Кременчук дехто вважає російськомовним містом. На курси записалися люди різного віку, різних поглядів, долучаються навіть цілими родинами, – повідомила міський координатор проекту Ольга Доскач.
Вона також наголосила, що програму курсів укладено у Києві, розрахована вона на 36 годин. У рамках занять також заплановані зустрічі з письменниками, кінопокази, лекції з історії, культури. Викладати на курсах зголосилась Оксана Тур, доцент університету.
Варто нагадати, що Всеукраїнський комітет захисту української мови минулого року створили 300 доволі відомих і шанованих представників української інтелігенції, вважаючи, що всім патріотичним силам в Україні слід єднатися, а не чубитися і сваритися. Таким чином вони закликали українців стати на захист усіх мов, які потребують державної, громадської підтримки.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.