Від мрій – до реальних дій

Відбулося засідання “круглого столу” в рамках 15-го проекту “Студреспубліка-2013” на тему “Майбутнє: від мрії до реального плану дій”.
– Соціальна політика Президента України спрямована на підтримку обдарованої молоді, – наголосив на зібранні заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко. – У рамках цієї ініціативи ми будемо працювати за такими векторами – оздоровча кампанія, відкриття літніх шкіл для талановитої молоді, підтримка обдарованих юнаків і дівчат. Зараз намагаємося зробити все, щоб кожна дитина змогла проявити себе, розкрити власний потенціал, принести користь для родини й держави.
За словами голови ПОО ВМГО “Студентська республіка” Олега Слизька, учасники цього заходу цікавляться проблемами регіону та пропонують свої ідеї щодо розв’язання певних питань. Вони займаються написанням програм для розвитку Полтавщини та окремих її галузей, розробляють спільно із владними структурами, громадськими організаціями й міжнародними фондами документ під назвою “Стратегія України- 2050”. При підтримці органів влади активна молодь уже реалізувала кілька стратегічних проектів, пов’язаних із сільським господарством нашого краю, кадровим потенціалом та плануванням розвитку регіону.
Протягом трьох днів у Студреспубліці проходила акція “Полтавщина. Майбутнє: від мрії до реального плану дій”, у якій кожен міг спробувати себе в ролі бізнесмена, кандидата в депутати, взяти участь у перспективному плануванні. Її переможець Денис Корнєєв оприлюднив результати моніторингів з різних тем, які проводилися серед молоді. Вони, на жаль, свідчать, що чимало юнаків і дівчат ще не знаходять альтернативи телевізору, монітору комп’ютера та спілкуванню у соцмережах. Отож визначено напрямки роботи, які слід активізувати, щоб залучати молодь до корисних справ.
Цьогоріч Полтавщина найбільш чисельно представлена у Міжнародному комітеті Студреспубліки – чотири представники нашого регіону будуть керувати фестивальною частиною, фотофестивалем, національним конкурсом краси серед чоловіків “Містер Студреспубліки” та інтелектуальними іграми у фінальній зустрічі. Делегація на завершальний етап XV заходу, який проходитиме 24–27 серпня неподалік Євпаторії, налічує понад 60 осіб.
– Студреспубліка – це проект, де люди не бояться називати речі своїми іменами та говорити про нагальні проблеми відкрито, – сказав на завершення Олег Слизько. – Подібні молодіжні ініціативи почасти живуть кілька років, а нам уже 15.
Це красномовно свідчить про ефективне використання часу й коштів.

Анна Васецька
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.