Усі дороги ведуть на ярмарок!

Сьогодні відкрилися найбільший в Україні Національний Сорочинський ярмарок та фестиваль народної творчості в його рамках, що вируватимуть на відомому в цілому світі 16-гектарному Жабокрицькому майдані до кінця тижня і завершаться у неділю 25 серпня.
Уже традиційно тут пропонують свою продукцію покупцям виробники з усієї України та зарубіжні учасники ярмарку – майже 1500 підприємств, підприємців і народних майстрів, зокрема із Молдови, Грузії, Білорусі, Росії, Німеччини. Цьогоріч серед гостей – і офіційні делегації із побратимних для Великих Сорочинців селища Габури (Словацька Республіка) та містечка Команча (Польська Республіка) на чолі з їх керівниками.
Звичайно ж, ярмаркувальників чекають і традиційні театралізовані дійства за участю героїв творів нашого славетного земляка Миколи Гоголя та фольклорних колективів, концертні й розважальні програми полтавських артистів та гостей. Уже зустрічають їх “Сорочинська майстерня” народних промислів, майданчик “Ярмаркові смакоти”. Фольклорна частина ярмаркового майдану стилізована під українське село, де пропонують свої вироби народні майстри з Опішні, Петриківки, Космача та ще багатьох куточків України, що славляться своїми традиціями народних промислів.
Усі райони нашої області демонструють свої здобутки в експозиції “Полтавщина аграрна”.
Розважальна програма “День народження в Сорочинцях” підготувала сюрприз для тих, хто народився 20 серпня. У програмі “Зірки Сорочинського ярмарку” виступатиме гурт “ТіК”, вперше тут чекають із концертом Вєрку Сердючку.
Попереду – веселе дійство “Сорочинське весілля”, щоденні майстер-класи з українського гопака, приготування національних страв, виготовлення гончарних виробів, ляльок-мотанок, оберегів, жіночих прикрас, писанок та ще багато подій, учасниками яких можуть стати всі бажаючі. Серед нових програм ярмарку, що мають стати традиційними, як і майстер-класи, – щоденне “Кіно від Хіврі”.
Фестиваль гумору “Сміємося разом із Гоголем”, театралізована вистава за участю артистів Полтавського академічного українського музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя, обласний конкурс фольклорних колективів, народних музик, гармоністів та бандуристів, різноманітні концертні програми, конкурси – все ще попереду. Особливими обіцяють стати концерт до Дня Незалежності України і феєрверк, що завершуватиме “Останню ярмаркову ніч” 24 серпня. А 25 серпня Національний Сорочинський ярмарок-2013 попрощається з учасниками і шанувальниками до року наступного.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.