Пріоритети розвитку села

Практичні кроки реалізації завдань Президента України щодо розвитку села – пріоритет у роботі влади. Вивчення практичного досвіду з розвитку сільських територій та агропромислового комплексу – такою була мета робочої поїздки заступника голови облдержадміністрації Володимира Замикули до Котелевського району.
– Котелевська громада завжди відповідально ставиться до реалізації завдань та соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо комплексного розвитку сільських населених пунктів, створення умов для всебічного розвитку підростаючого покоління, організації оздоровлення та відпочинку сільських дітей, – зазначив Володимир Замикула. – Підтвердженням цього є те, що район традиційно лідирує за показниками реалізації Програми соціального розвитку сільських населених пунктів, яка вже третій рік діє в області. Такі результати стали можливими в першу чергу завдяки спільним злагодженим діям органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та соціально відповідального бізнесу. Завдяки цьому ведеться значна робота з відновлення та ремонту дитячих садків, шкіл, закладів охорони здоров’я, фізичної культури та спорту.
Разом із Героєм України, головою Котелевської райдержадміністрації Тетяною Корост та головою районної ради Василем Тимошенком Володимир Замикула відвідав виробничі об’єкти ТОВ “Агрофірма “Маяк”, зокрема побував на обладнаній за сучасними світовими технологіями молочнотоварній фермі “Годувальниця-2”, ознайомився з процесом виробництва молока. Також побував на полях, де нині триває заготівля силосу та внесення органічних добрив під багаторічні трави. Заступник голови облдержадміністрації зауважив, що унікальний досвід ТОВ “АФ “Маяк” у питаннях розвитку молочного скотарства заслуговує на поширення у сільгосппідприємствах області та переконливо доводить, що молочне скотарство при правильних підходах є однією з найприбутковіших галузей в аграрному секторі. Володимир Замикула також побував у СТОВ “Скіф” та ФГ “Мир”. У цих агроформуваннях протягом останніх років завдяки інвестуванню в розвиток галузі проведено реконструкцію молочнотоварних ферм. Вдалося й суттєво підвищити показники роботи в молочному скотарстві.
Значну увагу заступник голови ОДА приділив соціальній сфері сіл району, в першу чергу відвідав заклади освіти, які готуються до нового навчального року, заклади культури та об’єкти підприємницької діяльності, побував у селах Михайлівка Перша, Велика Рублівка, Більськ, селищі Котельва. Також оглянув стан підготовки до нового навчального року Козлівської середньої школи, де з метою енергозбереження за рахунок впровадження проекту “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” проведено ряд заходів.
***
На базі СВК “Батьківщина” Котелевського району заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула провів засідання “круглого столу” з господарським активом району. Були обговорені найактуальніші питання реалізації реформ та соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, проблемні питання розвитку сільськогосподарської галузі та шляхи реалізації аграрних реформ, напрацювання пропозицій щодо удосконалення роботи агропромислового комплексу.
Також були відзначені успіхи району в розвитку галузі молочного скотарства, що відповідає вимогам Президента України щодо забезпечення продовольчої безпеки країни. Володимир Замикула акцентував увагу на необхідності збереження родючості грунтів шляхом внесення мінеральних та органічних добрив, рекомендував керівникам сільгосппідприємств збільшити площі посівів озимого ячменю, зернофуражного сорго, третікале, наголосив на необхідності вжиття невідкладних заходів для запобігання поширенню небезпечної хвороби свиней – американської чуми.

Прес-служба Котелевської РДА

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.