Дієві рішення – конструктивний результат

Ряд важливих питань життя області розглянули учасники традиційної апаратної наради в облдержадміністрації, яку провів перший заступник голови ОДА Віктор Животенко. Участь в нараді взяв голова обласної ради Іван Момот.
Полтавці роблять гідний внесок у реалізацію доручень Президента України Віктора Януковича щодо вирішення питань продовольчої безпеки держави, наголосив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов, аналізуючи хід підготовки і проведення комплексу осінньо-польових робіт та підсумки збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур. Намолочено їх понад півтора мільйона тонн. Зокрема врожайність озимої пшениці склала 46,8 центнера з гектара, й область увійшла в п’ятірку кращих у державі. Уже розпочато роботи з підготовки грунту до посіву озимих культур. Господарства забезпечені усім необхідним для проведення комплексу осінньо-польових робіт, а загальний їх кошторис складає майже 4 мільярди гривень.
Про підготовку закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону доповів директор департаменту освіти і науки ОДА Володимир Мирошниченко. Не пізніше 25 серпня будуть підписані паспорти готовності. Вагому частину зробленого складає реалізація соціальних ініціатив Глави Держави, зокрема в частині збільшення охоплення дітей дошкільною та позашкільною освітою, програми “Шкільний автобус”, впровадження нових державних стандартів в освіті та поліпшення умов перебування дітей у навчальних закладах.
Щодо розв’язання проблеми гарячого водопостачання, то Віктор Животенко повідомив, що судові справи виграні на користь теплопостачальних підприємств, нині завдяки підтримці Уряду йде процес оформлення відповідних документів та угод, і паралельно котельні підключаються до газопостачання. Станом на понеділок, 19 серпня, частка споживачів, забезпечених гарячим водопостачанням, по  області складала 73 відсотки. Дещо вища вона у містах обласного значення.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.