Гарт духу і тіла

Полтавська авіаційна комендатура, якою командує полковник Віктор Дейнега, цього року стала базою для проведення планового літнього польового збору дитячо-юнацьких військово-патріотичних клубів парашутно-десантного спрямування. Близько ста хлопців та дівчат віком від 10 до 19 років визначили представницький склад заходу. Вперше географія учасників не обмежилася лише Полтавщиною, яку представили вихованці ВПК “Гвардія” з Полтави, Кременчука, Хорола, Чутового. На збори завітали й гості з Київської області – вихованці фастівського клубу “Каскад” та обухівського – “Миротворець”.
Програма передбачала опанування учасниками у польових умовах теоретичних та практичних навичок із загальновійськових дисциплін, зокрема з тактичної, вогневої, стройової та фізичної підготовки. Крім того, до курсу навчання були включені й спеціальні профільні дисципліни: військово-десантна, гірська, інженерно-саперна та військово-медична підготовки. Заняття проводили досвідчені викладачі-інструктори, які мають за плечима не один рік військової служби та відповідну фахову підготовку.
– Навички проведення подібних заходів юні десантники набувають уже четвертий рік поспіль. Причому їхня специфіка та діяльність викликає зацікавленість не тільки у хлопців, а й у дівчат. Прикладом тому є нинішній польовий збір, де кількість дівчат від загального складу учасників становить близько 12 відсотків. Розпорядок дня та занять максимально адаптований під армійські умови, але з урахуванням вікового складу курсантів, – зазначив керівник зборів, голова Полтавського обласного військово-патріотичного об’єднання “Гвардія” В’ячеслав Курган.
Військові та спеціальні дисципліни на зборах доповнюються культурно-просвітницькими і розважальними заходами. Так, при сприянні заступника командира частини з виховної роботи майора Олександра Зеленського була організована цікава, змістовна екскурсія до Музею бойової слави 13-ї гвардійської важкої бомбардувальної дивізії, а також Музею дальньої авіації під відкритим небом.
– Ми прагнемо, щоб хлопці та дівчата, які беруть участь у зборах, не лише опановували військову науку, а й шанували історію та бойові традиції старших поколінь. Це – невід’ємна складова виховного процесу. Нині ж для активізації нашої діяльності розробляємо пропозиції та документальну складову, необхідні для створення на території даної авіаційної військової комендатури постійно діючої бази підготовки юних десантників. Сподіваємось на плідну співпрацю й дієву підтримку органів державної влади і керівництва військового відомства, – наголосив В’ячеслав Курган.

Володимир ЛАЗАРЄВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.