“Несподівана Америка” в Полтаві

“Несподівана Америка” завітала до обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського. Саме так називається виставка відомого в Україні та за її межами фотохудожника Івана Дудкіна.
– США – по-своєму унікальна країна, – ділиться враженнями Іван Федотович Дудкін. – Я відвідав її 8 разів і вважаю, що це одне з найпривабливіших місць для мандрівників. Хочете побачити арктичні пейзажі – побувайте на Алясці, екзотичні субтропіки – помандруйте Флоридою. Подобається острівна романтика? Відвідайте Гаваї. Чого тільки варті два екзоти світового масштабу – Ніагарський водоспад і Гранд Каньйон. І, звісно, найсвятковіше місце на планеті – Діснейленд в Орландо.
Іван Дудкін зізнався, що дуже любить мандрувати світом. Від звичайного туристичного маршруту відразу відмовляється, віддає перевагу подорожам пішки, на катамарані, велосипеді, автостопом, що дозволяє побачити значно більше. Він побував у 82 країнах Європи, Азії, Африки, Північної та Південної Америки, здійснив два навколосвітніх плавання. За його плечима – 76 персональних фотовиставок у 24 містах України і зарубіжжя. Іван Дудкін за освітою геофізик, але, крім фотографії, займається й журналістикою. Його роботи друкувалися в міжнародних журналах “Міжнародний туризм”, “Вокруг света” і “Welcome to Ukraine”.
DSC_0225Виставка складається з 40 кольорових світлин, які зображують архітектуру, величну природу і, звичайно ж, сучасників фотомайстра. Кожна фоторобота має свою історію. Є в активі автора зображення великої сім’ї корінного українця Віталія Токара, що зараз живе, як зазначив Іван Дудкін, найдалі від своєї Батьківщини – аж на Алясці. Відвідувачі зможуть побачити унікальні світлини різних років. Виставку організовано завдяки сприянню Посольства США в Україні спільно з Полтавським інформаційно-ресурсним центром “Вікно в Америку”.
Після відкриття виставки Іван Дудкін запросив усіх присутніх на майстер-клас із фотозйомки, де гості змогли здійснити уявну подорож всією планетою, переглянувши й проаналізувавши близько 260 світлин.
Під час презентації робіт фотомайстра було підбито підсумки фотоконкурсу “Україно-американські зв’язки”, що мав на меті зміцнити відносини двох держав. Фотороботи Івана Дудкіна експонуватимуться у відділі мистецтв бібліотеки до 20 серпня.
Іван Дудкін та його “Несподівана Америка”.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.