Дайвери об’єдналися

Нещодавно у Комсомольську з’явилася нова громадська організація – «Клуб підводного полювання і дайвінгу «Данапріс». Очолив її Ярослав Рибалка. На його переконання, дайвінг – це один із видів активного відпочинку для тих, хто пропагує здоровий спосіб життя, хто дбає про власне здоров’я та здоров’я підростаючого покоління. Тож головним завданням клубу він вважає популяризацію цього виду спорту, особливо серед молоді, щоб поповнювати лави прихильників здорового способу життя. Є ще одне завдання, яке стало досить принциповим як для Ярослава, так і для його колег. Це поліпшення екологічного стану Дніпра. У цій важливій справі його підтримують і однодумці з сусіднього Кременчука, а також із Харкова. Днями вони завітали до Комсомольська, щоб разом провести екологічну акцію з очищення дна Дніпра в одному з районів набережної. Ініціативу дайверів підтримав і міський голова Комсомольська Сергій Супрун, який особисто прийшов привітати учасників акції з корисним починанням. Він подякував їм за активну життєву позицію і пообіцяв всебічно підтримувати та сприяти розвитку дайвінгу в рідному місті. Також зізнався, що є неабияким прихильником підводного полювання, яким займається більше 12 років, і може пірнати на глибину до 15 метрів та милуватися захоплюючим підводним світом.
У ході екологічної акції десять дайверів підняли з дна Дніпра чимало пластикових пляшок, дерев’яних дощок та іншого сміття.
Місцева влада переконана, що створення клубу «Данапріс» сприятиме туристичній привабливості Комсомольська. До того ж у цьогорічних планах щодо розвитку туризму на місцевому рівні значиться реалізація схеми розбудови території вздовж Дніпра навколо колишнього профілакторію, передбачено створення туристичного комплексу. Також офіційно визначено територію центру прокату плавзасобів. Для того, щоб активізувати його роботу, й створили громадську організацію «Клуб підводного полювання і дайвінгу «Данапріс». Тобто обрали шлях співпраці влади, бізнесу і громадськості.

Віра Ількова
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.