“Пішла з ним у загс і забрала все майно…”

Добрий день! Хочу поділитися історією, яка стривожила серця багатьох. Адже кожний може натрапити на таку шлюбну аферистку. Можливо, комусь це здасться зовсім неважливим, але я вирішив висловити свої міркування.
Живу в селищі міського типу на Полтавщині. Давненько вже, років двадцять тому, сталися у нас такі події.
Переїхала до нас жінка із Житомирської області, Марія (ім’я змінено), і вирішила зробити власний “бізнес”. Далі все, як у страшній казці про злу мачуху. Знайомиться вона зі старими немічними людьми і всіма правдами й неправдами після їхньої смерті переписує майно на себе. Ніхто на це великої уваги не звертав, адже зараз багато таких випадків, коли, доглядаючи старих одиноких людей, отримують спадок. Так було і з цією Марією.
Одного разу вона “вирушила на полювання” за крупнішою здобиччю – багатим військовим пенсіонером, та не врахувала, що у нього є діти й онуки. Проте це їй не завадило. Пішла до районного загсу, розписалася з ним і як законна дружина отримала спадок. А діти з онуками, які живуть скромно, ледве зводячи кінці з кінцями, залишилися ні з чим. Подали заяву до суду, але це нічого не дало. Марія забрала воєнну пенсію і половину будинку, в якій проживав той чоловік. По селищу пішли страшні розмови, що вона “допомагала” старим людям скоріше піти на той світ, адже мала відношення до медицини і доступ до різних препаратів.
Пройшло після цього небагато років, і жінка вирішила повторити вдалу для неї оборудку. Натрапила Марія на Пилипа (ім’я змінено), мого знайомого. Якось при зустрічі він розповів про своє життя. Дружина померла, потім поховав і сина, залишилася в нього одна відрада – внучка. Через деякий час зустрів я Пилипа знову, але це була наче інша людина. Сказав, що зійшовся з жіночкою, як потім виявило-ся, це була та сама Марія. Зв’язавшись із нею, він заслаб буквально за тиждень. Онучка відвезла діда в лікарню, щоб поставити на ноги. Ось тут і трапилося найстрашніше для літнього чоловіка, який майже не міг тоді ходити. Поки біля Пилипа не було медиків і внучки – вони розмовляли в кабінеті, – Марія забрала його з палати і самовільно повезла додому.
Внучка привозить діда знову і вже не відходить від нього. Пилип помер… А Марія після того випадку з його викраденням більше не з’являлася, навіть на похорон не прийшла. Зустрівся я з внучкою Пилипа на поминках і почув, що до неї заявилася Марія із заповітом
і стала виганяти з хати. Внучка подала заяву до районного суду. Довго вирішувалася ця справа, все селище вболівало за внучку, і справедливість начебто перемогла, вона виграла суд. Марія, не гаючи часу, подає до апеляційного суду, і тут закон був на боці внучки. Всі були раді за неї і за те, що Марія все-таки поплатилася за свої гріхи. Але згодом я дізнався, що вона таки позбавила внучку будинку, подавши ще до якогось вищого суду, а той суд скасував попередні рішення.
Отак вирішили, що людина не має права на будинок, який належав її діду і батьку. А Марія ходить і насміхається, говорить, що гроші роблять все. Де ті гроші в нещасної внучки, якій зараз і жити ніде?
Розповів вам цю історію, можливо, ви її опублікуєте. Хочеться, щоб таких аферистів, як Марія, не було, щоб люди не потрапляли на їхній гачок, а уважно слідкували, хто і з якими намірами з’являється біля їхніх стареньких родичів.

С. МОЩЕНКО.
смт Нові Санжари.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.