Спортивна гордість Кременчука

Кременчужанка Єлизавета Каланіна, вихованка клубу спортивних єдиноборств “Легіон”, стала бронзовою призеркою з дзюдо в абсолютній категорії ХХVIІ Всесвітньої Універсіади-2013, яка проходила в Казані (Росія). Її особистий результат був відзначений медаллю “За працю і звитягу”.
Тренер Єлизавети Каланіної, Василь Волошин, радіє нагороді своєї вихованки:
– Це дуже гідний результат. Ми всі задоволені – і я особисто як тренер, й увесь колектив “Легіону” на чолі з президентом клубу, депутатом обласної ради Володимиром Матициним. Дзюдо на Універсіаді представляли дуже сильні спортсмени з Бразилії, Японії та Кореї. Ліза виступала на високому рівні. Я бачу в цьому прогрес нашої спортсменки, і бронзова медаль – яскраве тому підтвердження.
– Я рада отримати нагороду на змаганнях такого рівня. Взагалі Універсіада була дуже добре організована: хороші умови проживання, харчування спортсменів, зручні нові спортивні комплекси. Росіяни підготувалися дуже ретельно, – ділиться враженнями Єлизавета Каланіна.
За словами Лізи, завоювати медаль було нелегко. Поступилася наша спортсменка дуже сильним суперницям, серед яких – олімпійська чемпіонка з Куби Ідаліс Ортіз Бокур і Рошель Нунес із Бразилії. Утім, це перша перемога 18-річної кременчужанки в дорослому дзюдо, адже Ліза є представницею юніорської команди України.
Нині відпочивати Єлизаветі Каланіній ніколи, адже незабаром на неї чекає відбірковий турнір Кубка Європи з дзюдо у Празі. Також вона готується взяти участь у чемпіонаті Європи у вересні та чемпіонаті світу з дзюдо у жовтні нинішнього року.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.