Вправність, майстерність, якість

На території ДП “Гадяцький лісгосп” відбулися традиційні обласні змагання вальників лісу. Організаторами професійного конкурсу стали обласне управління лісового та мисливського господарства і обласне товариство лісівників України.
Досвідчені представники п’яти підприємств – Полтавського, Гадяцького, Миргородського, Лубенського, Пирятинського лісгоспів – продемонстрували не лише вміння швидко виконувати завдання, а й справжній майстер-клас якісної роботи для дебютантів змагань. Адже цього року до участі в обласному конкурсі приєдналися і юніори з Гадяцького та Миргородського лісгоспів.
Щоб здобути першість, вальники мали впоратися з п’ятьма конкурсними завданнями: заміною пилкового ланцюга бензопили, комбінованим і точним розпилюванням колод, обрізуванням сучків та звалюванням дерев. Уже перше завдання продемонструвало вправність учасників. Зокрема представник ДП “Гадяцький лісгосп” Віктор Павловський, який вперше брав участь у змаганнях, у заміні пилкового ланцюга показав найкращий час. При точному та комбінованому розпилюванні колод свою майстерність демонстрували досвідчені робітники, які неодноразово були призерами і переможцями змагань, – представники ДП “Миргородський лісгосп” Юрій Агафонов, ДП “Лубенський лісгосп” – Сергій Глушко та ДП “Пирятинський лісгосп” – Віктор Тимошенко.
Але найголовніше та найскладніше завдання із безпосереднього звалювання дерев визначило остаточного переможця. Здобувши найвищу кількість балів, лідером змагань став Юрій Агафонов. Це вже друга його перемога, перша була минулого року. Юрій Агафонов зазначив, що для нього головним було не здобути перемогу, а підтвердити другий рік поспіль свою першість і майстерність. Переможець отримав грошову премію від товариства лісівників України.
Друге місце здобув висококваліфікований фахівець зі звалювання дерев, який неодноразово виборював призові місця, – Віктор Тимошенко з ДП “Пирятинський лісгосп”. Третім в обласному конкурсі став Сергій Глушко з ДП “Лубенський лісгосп”, який показав високий рівень підготовки, дотримання усіх норм безпеки праці.
Серед юніорів змагань першість здобув Олександр Сезов – представник Гадяцького лісгоспу. Друге місце – у Тараса Сидоренка з Миргородського лісгоспу.
Вручаючи відзнаки, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат обласної ради Юрій Тараненко зазначив:
– Ми старалися, щоб змагання пройшли на високому рівні. Найголовніше, щоб переможці отримали гарні призи, професійне визнання та подальше заохочення до безпечної праці.
Усім призерам та учасникам змагань вручені заохочувальні призи. А від спонсора конкурсу, підприємства “Мотор Січ”, Миргородський та Гадяцький лісгоспи отримали по бензопилі. Крім того, другий рік поспіль від спонсора змагань, шведської компанії “Husqvarna”, переможець отримав нову бензопилу цієї марки, а призери – по газонокосарці. Сувенірну продукцію від спонсорів одержали й глядачі.

Лілія ГНАТЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.