Іспит для гравців, вболівальників й оновленого стадіону

Матч між “Ворсклою” і донецьким “Металургом” у минулому чемпіонаті у Полтаві 11 травня закінчився скандалом і серйозними звинуваченнями на адресу головного судді того поєдинку з боку президента ФК “Ворскла” Олега Бабаєва. Тож до теми арбітражу була прикута особлива увага. Головним представником футбольної феміди на полі цього разу був Дмитро Кутаков із Броварів. Цікаво, що в тому скандальному поєдинку він виконував обов’язки додаткового асистента арбітра і перебував саме біля воріт полтавців, коли на 90+5 хвилині Воловик забив м’яч, на їхню думку, з порушенням правил. До речі, при суддівстві Кутакова “Ворскла” не виграла жоден із 5 матчів. Не сталося цього і в звітному поєдинку, а деякі рішення арбітра знову викликали неоднозначну реакцію з боку господарів.
Напередодні матчу “ворскляни” познайомилися з новим футбольним газоном, який упорядкували на місцевому стадіоні. За словами головного агронома клубу Володимира Ловкого, на сьогодні це одна з найкращих галявин у державі. Також “Ворскла” вперше в своїй новітній історії провела відкрите для вболівальників і журналістів тренування та представила своїх нових гравців.
Усі ці події та вдала гра на виїзді зібрали більше шести тисяч вболівальників, що для Полтави – цілком нормальний показник. За 5 хвилин до початку пішов дощ, який згодом перетворився на справжню зливу. Це стало своєрідним іспитом для футболістів, глядачів і нової дренажної системи поля. Витримали всі.
У господарів знову був відсутній Курілов, а Міщенко з’явився вже в запасі. Замість Громова у старті грав Кривошеєнко. Юрій Максимов також зробив одну зміну, Мкрчян в основі, Нельсон – резерв.
Почали обережно, під дощем, за 10 хвилин “Металург” пристосувався і захопив територіальну перевагу, але гольових моментів гості не створювали. Полтавці спровокували гол самі. На 33-й хвилині після відкидки Даллку назад Непогодову останній вирішив “подарувати” м’яч Мораесу. Бразилець миттєво переадресував “подарунок” Даніло, бельгієць пробивав уже в порожні ворота – 0:1.
На початку другого тайму знову забивають “металурги”. Після розіграшу штрафного Лазіч прострілює майже вздовж лінії воріт, де ірландець О’Ді намагається замкнути пас, але м’яч влучає в ногу Сапаю і у ворота – 0:2.
“Ворскла” по-справжньому заграла лише після 60-ї хвилини. Один за одним створюються небезпечні моменти: Янузі б’є з 17 метрів по центру – Паньків парирує, найкращий у складі господарів Дедечко пробиває – повз ворота, Міщенко своїм ледь не першим дотиком у матчі трішки не влучив у ціль. 89-та хвилина – знову Сапай (третій гол у 3 матчах, хоча й один у власні ворота). Вадим, черговий раз підключившись до атаки, відгукнувся на класний пас Маркоскі й забив гол-красень у “дев’ятку” – 1:2. П’ять хвилин, щоб відігратись, у “ворсклян” ще були, але гості вже не втрачали концентрацію і здобули першу перемогу в сезоні.
“Ворскла” ж знову важко грає вдома, коли треба діяти першим номером. Але за свої бійцівські якості заслужила справедливі оплески від глядачів.
У звітній грі за наших земляків грали: Непогодов, Даллку (к.), Янузі, Маркоскі, Кривошеєнко (Міщенко, 63), Дедечко, Чеснаков, Сапай, Пердута, Ребенок, Васілаке (Буднік, 53).
Результати інших матчів 3-го туру: “Металіст” – “Іллічівець” – 2:0, “Карпати” – “Арсенал” – 0:2, “Дніпро” – “Зоря” – 1:3, “Металург” З – “Волинь” – 3:0, “Таврія” – “Говерла” – 1:3, “Шахтар” – “Чорноморець” – 1:0, “Динамо” – ФК “Севастополь” – 2:0.
Наступний матч наші футболісти зіграють 3 серпня на виїзді з київським “Арсеналом”.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.