Дива творять горіхи з медом

Нещодавно зустріла свою знайому, яка врегулювала тиск чудодійним бальзамом, власноруч виготовленим із дарів природи. Ось уже рік жінка обходиться практично без гіпотензивних препаратів, які розширюють судини і знижують артеріальний тиск (раніше приймала таблетки двічі на добу). Вона щедро поділилася технологією виготовлення диво-ліків.
Бальзам для врегулювання кров’яного тиску зробити досить просто: півтора кілограма ядер грецького горіха висипати у трилітрову скляну банку і залити першим цьогорічним медом. При цьому треба слідкувати, щоб він не діставав до шийки банки на 8–10 сантиметрів. Поставити суміш на сім днів у темне місце. Через тиждень розбовтати, замінити “капронову” кришку на металеву, “закрутити” банку і поставити на 2,5–3 місяці у холодне місце.
За цей час ядра горіхів віддадуть у мед усі свої корисні речовини, а самі зморщаться до вигляду сухофруктів. Мед стане ще більш цілющим. Після тривалого настоювання зливаємо бальзам у іншу скляну посудину, додаємо 30 грамів розтертого на порошок бджолиного пилку, ретельно перемішуємо і залишаємо ще на тиждень.
Вживає моя знайома горіховий бальзам по десертній ложці тричі на день за півгодини до їди. Курс – один місяць. Після двотижневої перерви він повторюється. До речі, це – класичний лікувальний курс за фармакологічними канонами фітотерапії, адже у горіховому бальзамі використані плоди рослинного походження, а мед є природним біологічно активним розчинником, здатним виводити із рослинної сировини цілющі діючі речовини. Як запевняє моя знайома, вона почувається чудово, тиск підвищується вкрай рідко, ліків на рік потрібно менше, ніж раніше вживала за місяць.
Звичайно, перш ніж виготовляти такий бальзам, варто порадитися з сімейним лікарем, врахувати інші хронічні хвороби, аби не зашкодити власному організму.

Підготувала Лідія ЧЕРПАКОВА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.