ЗВЕРНЕННЯ керівників християнських релігійних організацій області до жителів Полтавщини з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі

Шановні земляки!
28 липня 2013 року наша країна відзначає 1025-річчя хрещення Київської Русі.
Це стало доброю нагодою ще раз оцінити велике історичне значення цієї події як для народу України, так і для світової громадськості. Адже прийняття християнства дало можливість Київській державі увійти в коло країн християнської цивілізації, стати складовою його інтелектуального і духовного надбання, рівноправним, визнаним суб’єктом міжнародних відносин.
Ми, учасники урочистої зустрічі з керівництвом області, поділяємо і підтримуємо устремління Президента України щодо відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі на державному рівні. Християнство є консолідуючим чинником у нинішньому українському суспільстві. Навколо християнських цінностей, що лежать в основі української духовності, об’єднуються зусилля влади і народу в процесі державотворення.
Керуючись ідеями християнства, дбаючи про примноження духовних здобутків нашого народу, утвердження в Україні сильної й справедливої держави, ми закликаємо всіх до єднання та спільної праці на благо нашої країни.
Нас об’єднують робота щодо виховання молоді, подолання негативних явищ у суспільному житті, допомога хворим, одиноким, малозабезпеченим, встановлення дружніх відносин між народами.
Кожен віруючий громадянин України повинен вважати своїм святим обов’язком берегти мир і злагоду в суспільстві, єдність нашого народу, його історичну пам’ять, трудові й культурні традиції.
Нехай цей ювілейний рік стане джерелом нових сил, очистить наші душі, поселить у серця чуйність і доброту, зміцнить віру в Господа нашого.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.