Спільні зусилля – для досягнення позитивного результату

Фахівці Пенсійного фонду в своїй діяльності найважливішу роль відводять людині. Навіть якщо їй далеко до пенсійного віку, вона повинна замислитися над своїм майбутнім, подбати про набуття страхового стажу.
Для своєчасного та повного фінансування пенсійних виплат органами Фонду проводиться значна робота в напрямку наповнення пенсійної скарбниці, вишукуються додаткові резерви та джерела надходження коштів. Насамперед це послідовна плідна робота з платниками. Всього їх у Київському районі Полтави налічується 6,6 тисячі осіб, серед них – 1460 юридичних та 5193 фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності. Втім, на превеликий жаль, не всі з них дотримуються платіжної дисципліни. Тому значні зусилля фахівців Фонду направлені на погашення існуючого боргу по внесках, а також по виплаті заробітної плати, вживаються, так би мовити, “стандартні” – відповідно до норм чинного законодавства – і “нестандартні” шляхи вирішення.
Варто відзначити підтримку в цьому напрямку районної прокуратури. Так, нещодавно під головуванням прокурора району Олександра Легеньковського відбулася чергова міжвідомча координаційна нарада, за участю голови районної ради Віктора Човнового, спеціалістів управління праці та соціального захисту населення, відділу Державної виконавчої служби. В ході наради заслухано найбільших боржників, надані певні доручення, опрацьований ряд заходів для неухильного їх виконання. Наразі вельми важливим є зведення “мостів порозуміння” із платниками. Оскільки за відпрацьований найманим працівником час повинен піклуватися як він сам, так і роботодавець, а саме – здійснювати необхідні обов’язкові платежі.
Нагадаю, що з 2011 року сплата єдиного внеску гарантує працівнику повний соціальний пакет: пенсію – у майбутньому, виплату “лікарняних”, а також виплати на період втрати працездатності. Тобто за кожною копійкою – людина, оскільки несплачені внески – це зведені нанівець роки багаторічної праці, не зараховані до страхового стажу. Тільки спільними зусиллями можна досягти позитивних результатів!

Людмила СМОТРИЦЬКА
Начальник управління
Пенсійного фонду України
Київського району в м. Полтаві

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.