Парад колясок

Зразком того, як залучити цілі родини до процесу творення свята, можна сміливо назвати досвід Кременчука у проведенні параду дитячих колясок. Ініціатором такого дійства чотири роки тому виступив колектив газети  “Кременчуцький ТелеграфЪ”.  Відбувся такий яскравий парад і нинішнього літа при підтримці управління у справах дітей, сім`ї та молоді виконкому міської ради та численних спонсорів.
Кожний візочок творчими зусиллями батьків, дідусів, бабусь, старших братів, сестер, і, звичайно ж, за головною участю малюків, перетворювався у справжній художній витвір. Візочки представляли у вигляді  кораблів, літаків, автомобілів, пурпурових вітрил,  квітів, бджілок, сонечок,  повітряної кулі, української хатки…
Останній, за рішенням журі, став переможцем у номінації  “Фантазія”. Його представляла родина Молодчин. Не менш вражаючий вигляд  мав і візок-переможець у номінації  “Казка”, автором  якого стала родина Жорняків, створивши  цілісний образ дизайну та костюмів у стилі “Аватара”. Чемпіонами в  номінації “Техно” стали коляски у вигляді круїзного лайнера, літака та таксі.
Граціозно дефілювали юні господарки лялькових візочків – учасниці свята в номінації “Маленькі мамочки”.   Першість серед них виборола Софія Білан, одягнена в костюм циганочки. Її візочок  перевозив справжню живу курку, яка так чинно всілася у гніздечко, що нікого не боялася. Не менш екстравагантними були  й Дуняша Загорулько та Евеліна Проценко, які представляли стиль ретро та  завжди  замріяну Францію.  Організатори  і спонсори не залишили учасників без подарунків. Глядачі отримали  чимало гарних емоцій.
***
“Молодята” і “квіти”
Яскравий парад колясок відбувся до Дня молоді в Полтаві на Театральній площі. Цікаве дійство для дітей, батьків і глядачів вдруге організував шоу-театр “ЖаКо” при підтримці міської влади. Були тут яскраво, по-літньому, з любов’ю і фантазією оздоблені дитячі, лялькові коляски, машинки, веловізочки, на яких їздять малюки, й інші “екіпажі” в квітковому, казковому, народному, ігровому, транспортному, морському, діловому образах.
Чимало добрих посмішок городян зібрали двомісні “лімузини” для маленьких “наречених”, королівська карета, паровозик, корабель із вітрилами, самокат футболіста з символікою полтавської “Ворскли”, візок, оформлений як “Сорочинський ярмарок” (ідея родини Кравченків і перемога в номінації “Національний колорит”), і навіть візок, оформленний як… президентський кабінет. Транспортний засіб майбутнього президента (родина Глива) завоював приз глядацьких симпатій, “Молодята” (родини Лазаренків і Стьопиних) святкували перемогу в номінації “Ми – команда”. Відзначені коляски у вигляді корабля, китайського балдахіна, лілії, соняшника та інші.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.