Потужна техніка і красені коні

Оплата за паї перевищує 6 відсотків. Пайовиків – близько 500 осіб. За оренду земельних часток за минулий рік розрахувалися. Восени провели оранку ділянок жителям своєї та сусідньої Шедіївської сільських рад, вивезли органіку на городи. Безкоштовно надається транспорт для різних цілей. Власною “Газеллю” підвозять людей на роботу з інших сіл, возять і дітей з Шедієвого в райцентр на олімпіади та змагання. Господарство також надало підтримку в ремонті й утриманні дитячого садка в Андріївці, допомагають пальним для автомобіля місцевого ФАПу. З ініціативи директора господарства Володимира Замули на прохання місцевих мешканців торік у Соколовій Балці збудували і відкрили храм Георгія Побідоносця, звели дзвіницю із дзвоном.

– Намагаємось іти назустріч людям і в матеріальному, і в духовному, і в естетичному плані. Якщо пайовикам, пенсіонерам потрібні кошти на лікування, навчання, виплачуємо наперед у рахунок паю. Багато хто хоче взяти не грошима, а продукцією, – розповідає керуючий Василь Бровун. – Кілька років займаємось розведенням породистих коней. Зараз їх більше трьох десятків.

Ці тварини виконують і деякі господарські роботи. Є круг, де їх навчають, проводять кінні перегони. У Соколову Балку приїздять шкільні екскурсії. Багатьом людям, і насамперед дітям, цікаво спостерігати за благородними тваринами, погладити чи й покататися верхи, побувати в міні-зоопарку, де є поні, віслючок, борсуки, фазани, декоративні голуби із зеленим пір’ям, декоративні кури. Для тварин і птахів побудовані будиночки, вольєри, обладнані приміщення колишніх ферм. Всюди чисто, красиво. Проявивши фантазію, пофарбували клітки і вольєри невеликого звіринця в яскраві кольори.

Працівники підприємства зробили подарунок і вихованцям дитсадка в селі Андріївці, обладнавши там “живий куточок”.

Трудівників у ТОВ імені Шевченка – 80. З найбільш сумлінних відзначають механізатора Анатолія Линника, головного агронома Сергія Кравцова, завідуючу токовим господарством Олену Громенко, головного енергетика Олександра Григоренка, водія Володимира Громенка, працівника току Олександра Ранюка, різноробочу Світлану Знайко. Коней доглядають наїзники Роман Валієв, Петро Калашников. Добрих слів заслуговують і багато інших трударів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.