У крижаному полоні

23 січня через складні погодні умови на центральному автовокзалі обласного центру тимчасово скасували усі рейси. Загалом 23 січня на Полтавщині через обрив проводів та спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач внаслідок несприятливих погодних умов були знеструмлені 145 населених пунктів. На 6-ту годину ранку 24 січня відновлено енергопостачання 113 населених пунктів. До відновлення електропостачання залучено майже 300 осіб та понад 100 одиниць техніки ПАТ "Полтаваобленерго" та територіального управління МНС у Полтавській області.

Для підтримання автошляхів у проїжджому стані залучено близько 100 одиниць спецтехніки та 131 працівника облавтодору. Протягом двох діб на території області підрозділами територіального управління МНС України у Полтавській області вивільнено зі снігових заметів близько 40 автомобілів та автобусів.

У Кременчуці через обледеніння контактної мережі зупинилося 20 із 31 тролейбуса, що вийшли на маршрути. Також Державтоінспекцією та дорожніми службами були закриті ряд виїздів із наддніпрянського міста для вантажного та пасажирського транспорту. Вони могли рухатися лише трасами загальнодержавного значення – на Київ, Дніпропетровськ, Полтаву та Кіровоград.

***

Мінлива погода, коли сніг змінюється дощем, а ожеледиця – сніговими заметами, створює багато незручностей, а то й загрожує небезпекою на автошляхах. Як поінформували у прес-службі ТУ МНС України у Полтавській області, внаслідок ожеледиці на автошляху Велика Багачка – Красногорівка, поблизу селища Велика Багачка, маршрутний автобус "Ікарус" сполученням "Миргород – Мелітополь", у якому перебувало 25 пасажирів, знесло у кювет. На місце події оперативно виїхали рятувальники на пожежному автомобілі "ЗІЛ-131", за допомогою якого відбуксирували автобус. На щастя, водій та пасажири автобуса не постраждали.

До МНС також надійшло повідомлення про те, що поблизу села Байрак у кювет потрапив автобус сполученням "Велика Багачка – Нікополь" із 25 пасажирами, а на автодорозі Велика Багачка – Поділ – вантажівка "DAF". Рятувальники вивільнили транспортні засоби, і вони продовжили далі свій маршрут.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.