Письменники – до читачів

Робоча група у складі Миколи Степаненка, Павла Стороженка, Олени Гаран, Наталії Лапіної та Ігоря Моісеєнка розпочала роботу над новим сайтом організації. Він міститиме біографічні дані та твори кожного із письменників, новини організації, а також надаватиме читачам можливість спілкуватися з авторами.

Говорячи про роботу з літературно обдарованою молоддю, Олена Гаран зазначила, що цього року буде проведено обласний літературний конкурс “Собори душ своїх бережіть” та фестиваль творчих ініціатив “Територія голосу”, які стали вже традиційними й покликані виявити та підтримати молодих талановитих літераторів. Як і в попередні роки, переможці конкурсу візьмуть участь у обласному мистецькому заході “Зелене свято Гончарового дитинства” у селі Суха Кобеляцького району, де пройшли дитячі роки видатного письменника.

Відтепер у кременчуцькій бібліотеці з’являться книги полтавських авторів, які за ініціативою Наталії Лапіної вирішили зібрати члени обласної організації НСПУ.

Микола Костенко зазначив, що необхідно розпочати роботу над черговим числом альманаху “Біла альтанка”. До редакційної колегії увійшли Олена Гаран, Микола Степаненко, Лідія Віценя, Микола Костенко.

Присутні вирішили подати клопотання про відзначення Національною премією України імені Т.Г. Шевченка двотомника Петра Ротача “Полтавська Шевченкіана”.

На зборах вирішувалося питання про прийняття нових членів до спілки. Рішення підтримати кандидатів – поетів Володимира Бодню й Олександра Пантелія, а також прозаїка Ольгу Кулагу – та передати їхні документи до приймальної комісії НСПУ було прийнято членами обласної організації НСПУ одноголосно.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.