А у нас в оселі – газ!

За словами очільника області, газифікація цих сіл  – ще один приклад реалізації політики Президента України Віктора Януковича, в основі якої – заможне і комфортне життя кожного громадянина.

“Лише спільними зусиллями, згуртовуючись навколо ідеї чи спільної справи, можна досягти бажаного, підвищити рівень життя сільських мешканців. Газифікація – лише один, хоч і важливий, напрямок дій влади. Працюємо також над покращеннями у медичній, освітній галузях, ремонтуємо дороги, освітлюємо вулиці”, – підкреслив Олександр Удовіченко. Раїса Сап’ян  висловила подяку обласній, районній владі, виконавчому директору ПП “Граніт-Агро” Віталієві Кабачку, який надавав допомогу технікою, людськими, матеріальними та фінансовими ресурсами, усім, хто на громадських засадах зробив значний внесок у будівництво газопроводу, проводив організаційну роботу. Крім того, степанівці вдячні голові кооперативу Тетяні Тарапунець, яка невтомною працею на благо громади довела свою дієвість та заробила авторитет серед односельців. Блакитний вогник у домі – це не тільки більш комфортні умови, це ще й перспектива для села, створення умов молоді для того, щоб  залишалася на селі, будувала тут своє майбутнє.  В оселі Тетяни Тарапунець традиційно посмажили символічну яєчню.

Голова облдержадміністрації також відвідав заклади соціальної сфери – Будинок ветеранів, де зараз проживають чотири мешканки і який перебуває  на утриманні місцевого господарства “Граніт-Агро”, дитячий садок і бібліотеку. Вихованці садка отримали від губернатора іграшки та повітряні кульки, а люди похилого віку – телевізор. Подарунком усім жителям був цікавий концерт від гурту “Резонанс” (керівник  – заслужений працівник культури Вадим Феніч).

У селі Біляки урочистості з нагоди введення в експлуатацію газопроводу до сіл Поділ і Біляки (загальною протяжністю 17,2 кілометра) відбулися поблизу ГРП  за участю керівництва обласної та районної влади.

 Мешканці села розповідають: доки не було газу, доводилося користуватися балонами, купувати дрова, а це  важко для людей похилого віку, одиноких  матерів, багатодітних сімей. Тепер тепло в їхніх оселях дасть можливість  покращити умови проживання, невдовзі будуть газифіковані школа, ФАП, інші соціальні заклади.

Освячення газопроводу провів настоятель Біляківської церкви Покрови Божої Матері протоієрей Іван Сушінець. Концертну програму представили працівники сільського клубу. Тож, як бачимо, блага цивілізації дістаються домівок сільських мешканців. І ця робота, за словами першого заступника голови обласної ради Володимира Онищенка, не припинятиметься.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.