Програма розвитку сільських територій

На виконання аналогічної програми поточного року передбачено залучити майже 20 мільйонів гривень. Це кошти як із обласного бюджету, так і з місцевого. Натомість інвестори у розвиток регіону запланували вкласти понад 14 мільйонів гривень. Задля цього між сільськими радами та сільгоспвиробниками було укладено угоди про соціально-економічне партнерство з розрахунку виплати не менше 50 гривень за 1 гектар орендованих земель. Найбільш активно цей процес проходив у Кам’янопотоківській, Майбородівській, Омельницькій, Недогарківській, Демидівській та Максимівській сільських радах. Як наголошує голова райдержадміністрації Юрій Нагорний, затверджена депутатами програма на поточний рік передбачає більше 80 пунктів найбільш нагальних справ на територіях усіх 19 сільських рад. Це реконструкції, ремонти, будівництво сільських об’єктів соцкультпобуту, придбання автобусів для підвезення школярів, газифікація, впорядкування доріг, заміна газових приладів і багато іншого.

Багато заходів із цього переліку вже успішно реалізовано. А нещодавно завдяки сприянню влади та спонсорів школярі села Піщане отримали новий спортивний майданчик зі штучним покриттям, а найменші мешканці та їхні батьки села Ялинці дочекалися відкриття другої черги дитячого садка навчально-виховного комплексу. В обох селах з нагоди приємних подій відбулися урочистості, в яких взяли участь заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула, голова райдержадміністрації Юрій Нагорний, голова райради Василь Кравченко.

Довгоочікувана подія відбулася і в селі Демидівка, де урочисто ввели в експлуатацію підвідний газопровід до населених пунктів Гуньки та Демидівка. Кошторисна вартість цього об’єкта – 2 мільйони 647 тисяч гривень.

 – Забезпечення сіл області природним газом залишається одним із пріоритетних завдань щодо розвитку сільських територій, – зазначив Володимир Замикула.

Також він наголосив, що заходи, проведені в районі в рамках реалізації Програми соціального розвитку сільських населених пунктів, поточного року дають значний поштовх розвитку сільських територій.

Безпосередню причетність до реалізації обласної програми мають й інвестори, які активно співпрацюють із органами виконавчої влади та місцевого самоврядування району. Щоб вищезазначені заходи відбулися, вони зробили свій вагомий внесок. Тож слова вдячності від влади та сільських громад лунали на адресу Андрія Мандри, директора Кременчуцького лінійного управління магістральних нафтопроводів УМГ “Черкаситрансгаз”; Геннадія Федотова, директора ПАТ “Кременчуцьке кар’єроуправління “Кварц”; Анатолія Дяченка, директора ТОВ “Гірник”; Олега Костенка, директора ПП “Костенко”; Володимира Сіори, директора ПСП “Дніпровські зорі”; Володимира Пащенка, голови сільгоспкооперативу “Іскра”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.