Автор найпершого Євангелія

Тоді посаду митаря народ зневажав, і навіть учні Христа були здивовані, коли Іісус покликав Матвія за Собою. Почувши Його слова "Іди за Мною" (Мф. 9. 9), Левій, як звався він до служіння Іісусові, залишив свою посаду, пішов за Спасителем та став одним із дванадцяти Христових апостолів.

Після Вознесіння Іісуса Христа Матвій тривалий час залишався у Палестині та проповідував християнське вчення в Іудеї, потім – в Ефіопії, серед мідян та персів. Люди, що слухали його в Іудеї, просили написати свої розповіді про Христа. На їхнє прохання він створив Євангеліє.

Вважається, що Євангеліє від Матвія з'явилося через 8 років після Вознесіння Господа Іісуса, тобто у 41 році після Різдва Христового. Воно є першим у часі з чотирьох канонізованих Християнською церквою Євангелій – головних книг Нового Завіту.

Рік та обставини смерті апостола Матвія достеменно невідомі. Одні джерела свідчать, що         60 року після Різдва Христового його спалили на вогні в Ефіопії за наказом князя Фульвіана, інші – що Матвій дожив до глибокої старості й помер своєю смертю.

Підготувала

Вікторія КОРНЄВА.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.