Щороку – нові, вищі рубежі

Розуміючи потребу диверсифікації виробництва, в господарстві зробили ставку на тваринництво як гарант економічної стабільності. Почали з матеріальної бази й племінної роботи. Шість років тому збудували перший доїльний зал. Результати не забарилися. Нині в господарстві понад 800 голів великої рогатої худоби, серед них – 320 корів. Станом на 1 листопада надоїли по 6050 кілограмів молока на корову. До кінця року планують вийти на семитисячний рубіж. Добрі результати й у вирощуванні молодняку. Середні прирости телят складають 853 грами.

У господарстві постійно вивчають вітчизняний і зарубіжний передовий досвід. Ось і нещодавно генеральний директор СТОВ відвідав колег у Німеччині. Сучасна техніка, науково обгрунтовані сівозміни забезпечують надійну кормову базу. Не менш важлива складова розвитку виробництва – відповідальні й висококваліфіковані кадри. Кращі з них ставали призерами й переможцями конкурсів професійної майстерності різних рівнів. Сумлінна праця й оцінюється відповідно. Механізатори за сезон отримують 40–50 тисяч гривень. Тваринники – 3–4 тисячі на місяць. За успішну, результативну роботу – система заохочень.

– Ми працюємо задля блага людей, – наголошує Володимир Литвин. – Господарство скуповує вільні будинки і після капітального ремонту передає їх спеціалістам. Нещодавно житло отримали фахівці з медицини, ветеринарії, тваринники. Для ФАПу купили скутер. До речі, в Короленківці вже немає жодного вільного будинку. Цього року на центральній садибі в Максимівці відкрили дитячий садочок, велика допомога надається місцевій школі. Для підвезення до школи дітей із навколишніх сіл свого часу купили спеціальний транспорт. Лише з тої ж Короленківки до центральної садиби підвозять щодня понад 40 дітей. Народжуваність росте, в окремих сім'ях вже по троє–п'ятеро дітей. Люди впевнені у завтрашньому дні. Під постійною увагою керівництва й харчування та оздоровлення малечі.

У СТОВ "Вітчизна" не налаштовані зупинятися на досягнутому. Кожного року треба ставити нову, більш високу планку, говорить генеральний директор господарства. Йдеться перш за все про тваринництво. Нових вершин досягатимуть як за рахунок нарощування поголів'я, так і за  рахунок збільшення продуктивності. Зокрема планується довести надої до 8 тисяч кілограмів на корову. Для цього реконструюють приміщення під молочнотоварний комплекс із поетапною перспективою на 400 голів із добудовою доїльного залу.

У "Вітчизні" вміють господарювати по-сучасному, бачити перспективу. І від цього, безумовно, виграють усі. Тому і працюють злагоджено, з ентузіазмом.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.