Невичерпна криниця милосердя

Уже понад десять років у Лубнах для пенсіонерів, одиноких та осіб з обмеженими фізичними можливостями відкрито двері територіального центру, де надають соціальні, медичні, психологічні й побутові послуги. Підопічні тут займаються лікувальною фізкультурою, можуть скористатись послугами перукаря, масажиста, швачки, пралі, а також проконсультуватись у спеціаліста з ряду питань. У центрі діє відділення соціальної допомоги вдома, де надають понад 40 видів соціально-побутових послуг. Одинокі пенсіонери та інваліди, які перебувають на обліку в цьому відділенні, можуть скористатися послугою “Соціальне таксі”. Самотні люди не залишаються без уваги – про них піклуються у стаціонарному відділенні “Милосердя”.

– Підопічні цього відділу отримують повну соціальну підтримку – гаряче харчування, одяг, взуття. Якщо є проблеми зі здоров’ям – запрошуємо лікарів. Організовуємо тематичні заходи, концерти, щоб підопічні відчували себе, як у родинному колі, – розповідає Наталія Сухонос.

Нинішнього року при центрі відкрито Університет третього віку, де 137 сивочолих студентів опановують комп’ютерну грамоту, розширюють знання про здоровий спосіб життя, долучаються до світу мистецтв. Заняття за комп’ютерами проводять у приміщенні центральної районної бібліотеки, тому в планах – облаштувати свій комп’ютерний клас, техніку для якого вже закупили. У територіальному центрі працює пункт прокату засобів реабілітації. Нещодавно відкрили фізіотерапевтичний кабінет із сучасним обладнанням. При територіальному центрі діють хор ветеранів “Зустріч” та драматичний гурток “Джерело”. Учасники хору пишаються тим, що нещодавно взяли участь у записі програми “Фольк-М’юзик” на Першому Національному каналі.

Центр активно співпрацює з багатьма громадськими та релігійними організаціями. Так, релігійна громада церкви “Ковчег” надає теплий одяг для одиноких пенсіонерів. Керівництво центру вдячне начальнику Лубенського госпіталю інвалідів Великої Вітчизняної війни, депутату обласної ради Віктору Кравецькому за допомогу в облаштуванні фізіотерапевтичного кабінету, а також підопічній центру Тетяні Бурмакіній, яка подарувала тренажер. Волонтери охоче допомагають у догляді за підопічними центру. Це значить, що криниці добра людських душ не міліють.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.