Тетяна Савченко: “Ми працюємо для розвитку нашого міста”

– Нині значна увага приділяється покращенню екологічного стану міста. Зокрема вдалося вирішити нагальну проблему, яка існувала в Гадячі, – реконструювати мережі каналізаційного колектора, які зносилися, – розповідає Тетяна Савченко. – Збудовано та введено в експлуатацію очисні споруди Гадяцького обласного протитуберкульозного санаторію. Виконати ці роботи вдалося завдяки коштам, залученим із екологічного фонду області, та співфінансуванню міської ради.

Зараз у Гадячі здійснюється реконструкція діючих потужностей комунальних очисних споруд, триває будівництво власної каналізаційно-насосної станції, яку раніше орендували на одному із місцевих підприємств. Поступово поповнюється автопарк комунальної техніки, за кошти місцевого екологічного фонду розпочато виробництво сміттєвих баків.

– Склалося так, що у невеликих містах немає громадського транспорту, й Гадяч не був винятком. Проте у травні цього року міська рада придбала маршрутне таксі, яке курсує на віддалені вулиці та підвозить людей похилого віку і школярів у центр міста, – розповідає Тетяна Савченко.

Налагоджено у Гадячі вуличне освітлення, впорядковуються парки, місця відпочинку, відкрито територіальний центр соціальної допомоги.

– Хоча терцентр і знаходиться на балансі районної ради, усе ж міськрада не стоїть осторонь вирішення певних питань його діяльності. Зокрема безкоштовно надали для нього приміщення, залучили до роботи в центрі лікаря та робітника, який міг би допомогти самотнім людям по господарству – викосити траву, полагодити паркан. Для оплати їхньої праці з міського бюджету регулярно спрямовуються кошти, – продовжує розповідь Тетяна Савченко.

Опікується міська влада і дитячими садочками, їх у Гадячі – шість, та Будинком дитячої і юнацької творчості, в якому недавно замінили систему опалення. Замість газової тут обладнали альтернативну, на твердому паливі, яка є більш економною.

Цілий комплекс робіт, на які з обласного, районного та міського бюджетів спрямували близько 300 тисяч гривень, було виконано в урочищі Зелений Гай із нагоди 170-річчя славетного гадячанина Михайла Драгоманова. Там проклали пішохідні доріжки, відновили криниці, збудували альтанку, відкрили пам’ятний знак на честь видатного земляка.

Цьогоріч визначною подією у житті Гадяча стало відкриття історико-краєзнавчого музею. Розмістився він у капітально відремонтованому двоповерховому приміщенні, яке тривалий час не експлуатувалося і перебувало у занедбаному стані. Нині ж у музеї завершуються опоряджувальні роботи, й найближчим часом жителі та гості міста зможуть ознайомитися із величною історією колишньої гетьманської столиці, оглянути експозицію старожитностей. Окрім того, в одній із зал установи розміщуватиметься постійно діюча виставка творчих робіт народних умільців краю.

– Досягати конкретних результатів у розвитку соціально-економічної сфери Гадяча, його благоустрою вдається завдяки злагодженій роботі міської та районної влади, депутатського корпусу, виконавчого комітету. Суттєво допомагають і місцеві підприємці. Адже всі ми працюємо для досягнення спільної мети – розвитку нашого міста, благополуччя його мешканців, – відзначила Тетяна Савченко.

Та, незважаючи на попередні здобутки, у місті залишається ряд проблем, які потребують вирішення. Основна з них – відсутність об’їзної дороги.

– Щороку виділяємо значні кошти для ремонту доріг, але їх стан залишається незадовільним. Адже весь транспорт, у тому числі й важковаговий, їде через місто. І, як наслідок, досить швидко руйнується асфальтове покриття. Це – серйозна проблема, ми навіть розробили план будівництва об’їзної дороги, та для його реалізації необхідна надто велика сума грошей, непосильна для міського бюджету, – зазначає Тетяна Миколаївна. – Також потребують ремонту міжбудинкові проїзди. Частково таку роботу вже розпочато, але через брак коштів довести справу до кінця не змогли. Однак на наступний рік міська влада ставить собі за мету завершити ремонт доріг на всіх проблемних ділянках. Плануємо також замінити металічні труби водогінної мережі на поліетиленові, впровадити енергозберігаючі технології у комунальній сфері. Попереду багато роботи, і не так важливо, чи буде це реалізація якихось масштабних проектів, чи відновлення пішохідної доріжки. Головне, щоб усі наші справи сприяли поліпшенню життя громадян, примножували нові надбання та звеличували красу славного козацького міста.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.