Аргентинські адреси полтавського підприємництва

Олександр Удовіченко розповів про промисловий і аграрний потенціал області, акцентував увагу на економічній специфіці регіону та галузях, які є найбільш інвестиційно привабливими. Зазначалося, що Полтавщина, зокрема, може постачати рухомий залізничний склад виробництва ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод”, вантажівки ПАТ “АвтоКрАЗ”, асфальтозмішувальне устаткування ПАТ “Кременчуцький завод дорожніх машин”, інші товари.

Нині аргентинські інвестиції в економіку України складають 44,7 мільйона доларів США. Найбільше бізнесменів із Аргентини цікавлять українські харчова та сільськогосподарська галузі. Також у 2011–2012 роках уряди України та Аргентинської Республіки уклали угоди про взаємне визнання документів про вищу освіту, взаємну адміністративну допомогу з питань запобігання, розслідування та припинення митних правопорушень, а також Меморандум про взаєморозуміння між Дипломатичною академією України Міністерства закордонних справ України та Державним інститутом зовнішньої служби Міністерства зовнішніх зносин та віросповідань Аргентинської Республіки.

Пані посол презентувала досягнення своєї країни та запросила аграріїв відвідати профільну виставку в Аргентині, що відбувається двічі на рік.

Ліла Ролдан Васкес де Муан також відвідала Полтавський університет економіки і торгівлі. Вона прочитала лекцію студентам з тематики двостороннього українсько-аргентинського співробітництва й можливості отримання освіти в Аргентинській Республіці. А під час зустрічі з представниками підприємницьких кіл області обговорювалися шляхи поглиблення співпраці полтавських підприємців із їхніми аргентинськими колегами.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.