Агробізнес, відповідальний за майбутнє

Нині у ПСП “Орач” для громадської худоби заготовлено вдосталь сіна, соковитих і грубих кормів. Уже підготовлено площі під майбутній урожай, а на полях густим килимом зеленіє озимина, під яку відвели 500 гектарів. Механізатори завершують обробіток присадибних ділянок пайовиків, із якими вже проведено повний розрахунок за оренду земельних паїв. До речі, городи селянам обробляють безкоштовно.

На моє запитання, чи затишно господарювати середньому за розмірами сільгосппідприємству в тіні таких потужних агроформувань, як агропромислова компанія “Докучаєвські чорноземи”, Олег Бегмат без сумніву відповів:

– Так, навіть легше, ніж було б без них. Адже “Докучаєвські чорноземи” – це порядна сучасна високотехнологічна й потужна компанія, яка є стабілізуючим фактором у нашому регіоні. Вона не веде інтервенційної політики стосовно наших місцевих господарств. Навпаки, у нас існує добропорядна співпраця, ця компанія – як своєрідний щит.

Значні кошти виділяє агроформування у соціальний розвиток населених пунктів, на території яких орендує землю. Так, минулого року на зазначені цілі було спрямовано понад 300 тисяч гривень, у цьому році – уже понад 150 тисяч. При фінансовій підтримці ПСП “Орач” свого часу було газифіковане село Варварівка, де розташована база господарства, на належному рівні підтримуються фізкультура й спорт. Чотири роки тому господарству, за словами Олега Бегмата, вдалося “реанімувати” місцеву футбольну команду “Колос”. Працює у Варварівці й краєзнавчий музей, де зібрано експонати, яким могли б позаздрити і в обласних центрах. А минулого року відкрили в селі дитсадок. Допомагає агроформування місцевій школі, клубу. Відчувають підтримку господарства й ветерани. Соціально орієнтований агробізнес значно перспективніший, адже турбота про людей – то турбота про майбутнє і господарства, і села, переконаний керівник ПСП “Орач”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.