Полтавські аграрії на шляху до ЄС

Керівник фітосанітарного відділу служби розвитку земель у німецьких Бранденбурзі й Франкфурті-на-Одері Ангеліка Хеніш розповіла, що Європейський Союз надає підтримку Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України для забезпечення захисту рослин, поліпшення їх стану в Україні. Бюджет проекту складає 1,2 мільйона євро. Співпраця ЄС та України сприятиме гармонізації національного законодавства та регламентів у галузі захисту рослин.

Загалом, як зазначали учасники семінару, команда проекту ЄС працюватиме разом із Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України над приведенням фітосанітарних стандартів нашої держави у відповідність до європейського законодавства. Для реалізації цього проекту Україна співробітничатиме з консорціумом, представленим провідними країнами ЄС, що дозволить запозичити багаторівневий міжнародний досвід країн-партнерів.

Позитивні результати, які має отримати Україна по завершенні проекту: наближення національного законодавства до європейських стандартів, навчання персоналу щодо системи контролю стану рослин, вдосконалення мережі фітосанітарних лабораторій, розбудова регіональних та прикордонних пунктів карантину рослин, поліпшення врожаю сільськогосподарських культур. Все це сприятимете відкриттю нових ринків експорту, спрощенню імпорту, що дозволить експертам із України брати участь у провідних міжнародних робочих групах.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.