Конкретні справи влади – на благо громади

 Для того, щоб робити добрі справи, потрібні кошти, бо влада без грошей – то не влада, – зазначив Василь Степенко. – Перш за все потрібно було навчити сільські ради “шукати кошти”. Спільним розпорядженням районної ради та райдержадміністрації у 2010 році створено комісію із залучення додаткових коштів до районного бюджету. За кожною сільрадою закріплено фахівців фінансового управління, державного казначейства, фінансової інспекції, які надають конкретну методичну допомогу.

Неодноразово в районі проводилися й семінари із землевпорядниками, бухгалтерами, секретарями сільських рад, де відбувався детальний аналіз щодо наповнення дохідної частини бюджету кожної сільради району, в яких роками не виконувався план по доходах (а таких було 22 із 26). Практично на кожному засіданні комісії порушувалося питання надходження коштів від основних податків: плати за землю й податку на доходи з фізичних осіб.

Додатково зароблені кошти, за словами Василя Степенка, було вирішено використати на розвиток соціальної інфраструктури сільських населених пунктів, водночас сотням сільських мешканців, які опинилися у скрутних життєвих умовах, було надано матеріальну допомогу. Загалом за останні півтора року на розвиток різних галузей району додатково спрямовано 6,2 мільйона гривень. Зокрема відремонтовано медичні заклади в 12 сільських радах, замінено на більш економічні опалювальні котли, вікна. Близько 1 мільйона гривень вкладено в ремонт районної лікарні. Майже

2 мільйони гривень використано на підтримку загальноосвітніх шкіл, не оминули увагою й заклади культури, спорту, житлово-комунальне господарство. Скажімо, в цьому році тільки на освітлення сільських вулиць витрачено приблизно 1 мільйон гривень.

– Ми сприяли участі сільських рад у різного роду конкурсах. Загалом на розгляд грантодавців було подано близько десятка проектів, і 4 сільради виграли гранти на освітлення вулиць, підтримку закладів культури, розвиток туристичної галузі, – наголосив голова райдержадміністрації Володимир Павленко.

***

Дільнична лікарня у селі Заворскло роками тіснилася у пристосованому приміщенні, водночас у центрі села стояло напівзруйноване приміщення контори колишнього колгоспу. А в травні цього року, реформований в амбулаторію загальної практики – сімейної медицини, цей лікарняний заклад отримав нову прописку, перемістившись у відремонтоване й оснащене згідно із сучасними вимогами приміщення колишньої контори. Для економії енергоресурсів тут встановлено сучасний економічний котел, замінено вікна. На належному рівні – й обладнання амбулаторії, яку щодня відвідує близько 30 пацієнтів. Медзаклад, що обслуговує понад 2,5 тисячі мешканців, які проживають у селах Заворсклянської сільради, забезпечений комплектом медикаментів для надання термінової допомоги. Є тут і палата для денного перебування пацієнтів та пункт реалізації лікарняних засобів і препаратів, розповідає головний лікар амбулаторії Володимир Фалько.

Капітальний ремонт було виконано і в Куликівській амбулаторії сімейної медицини, на що спрямовано близько 500 тисяч гривень.

Майже 10 років у Божковому Черкасівської сільради розвалювався сільський клуб, і от нарешті у жовтні нинішнього року його було відремонтовано. Варто додати, що в цьому закладі культури працюють художній самодіяльний пісенний колектив “Два кольори” й танцювальний – “Сюрприз”, діють 4 різновікових дитячих танцювальних колективи. Приведений до ладу в Божковому й місцевий стадіон, упорядковано паркові зони. І таких прикладів у Полтавському районі можна наводити чимало, адже Програма економічного й соціального розвитку району тут втілюється у життя конкретними справами.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.