Бюджетні й майнові питанняУ постійних комісіях обласної ради

Депутати проаналізували та підтримали проекти рішень сесії щодо внесення змін до Програми створення страхового фонду документації Полтавської області на 2011–2013 роки, цільової Програми впровадження в області другої фази Проекту Європейського Союзу (ЄС) та Програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” на 2012–2015 роки, обласної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012–2016 роки; щодо внесення змін і доповнень до цільової Програми підтримки інвестиційної діяльності, зміцнення міжнародного іміджу та розвитку міжнародного співробітництва Полтавської області на 2011– 2013 роки, Комплексної програми розвитку освітньої галузі Полтавської області на 2011–2015 роки, регіональної Програми розвитку професійно-технічної освіти на 2012–2015 роки.

Комісія погодила проекти ряду обласних програм. Проект рішення “Про встановлення ставок збору за спеціальне використання лісових ресурсів місцевого значення” на пропозицію голови комісії Валерія Пархоменка, депутатів Олександра Масенка та Володимира Оніщенка рекомендовано зняти з розгляду на сесії та направити на доопрацювання.

Депутати схвалили проект рішення “Про затвердження Порядку реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою у 2012 році за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою”. На реалізацію пілотного проекту, ініційованого Урядом, в область із Державного бюджету надійшло 1,5 млн грн.

Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2012 рік, які планується затвердити на черговій сесії обласної ради, депутатів поінформував начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Павло Кропивка. За рахунок трансфертів із Державного бюджету – на оплату праці працівників бюджетних установ, на підвищення рівня матеріального забезпечення інвалідів І–ІІ груп внаслідок психічного розладу, на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, на тимчасову державну допомогу дітям, на погашення заборгованості в різниці тарифів на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення тощо – обласний бюджет збільшується на 123 млн грн. Вільний залишок бюджетних коштів обласного бюджету – 2,4 млн грн – пропонується спрямувати на фінансування обласних програм. Депутати підтримали проект рішення з цього питання. Також було заслухано та погоджено результати засідань конкурсної комісії на право оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад області. Комісія розглянула та погодила звернення закладів і установ охорони здоров’я щодо укладення договорів позички (безоплатного користування) на медичне обладнання та приміщення, які належать до майна спільної власності територіальних громад області.

***

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування, яке провела голова комісії Тетяна Корост. У роботі зібрання взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко, заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула, керівники профільних управлінь, установ та організацій.

З інформацією щодо стану реалізації регіональної цільової Програми поводження з непридатними хімічними засобами захисту рослин на 2011–2013 роки виступив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Михайло Андрусенко. Констатовано, що з 20 вересня 2011 року на Полтавщині за рахунок коштів Державного й обласного бюджетів здійснюється комплекс робіт із перезатарення та вивозу невизначених, непридатних і заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин за межі області та України. Для реалізації заходів Програми у 2011 році було виділено і профінансовано 12,5 млн грн, за рахунок яких повністю очищені території 7 районів. При проведенні цих робіт було виявлено, що реальна кількість отрутохімікатів та забрудненої ними тари значно перевищує облікові дані, що потребує відповідних наднормових ресурсів. Відтак й фактичні обсяги вивезених отрутохімікатів і тари майже у два рази перевищують обліковані. У 2012 році на названі цілі фактично виділено 15,8 млн грн, у тому числі з обласного бюджету – 9,5 млн грн, із Державного – 6,3 млн грн. Також додатково надано 1,5 млн грн з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. У межах фінансування, за розрахунковими даними, нині в області підлягає утилізації близько 340 тонн отрутохімікатів.

Члени комісії також узяли до відома інформацію про режими діяльності заповідників та заказників місцевого значення області, підтримали пропозиції депутатів Володимира Онищенка, Володимира Марченка та Ігоря Проценка стосовно необхідності прискорення процесу винесення в натуру меж місцевих заказників, зокрема державного значення, звернення обласної ради до центральних органів влади з приводу матеріального супроводу таких робіт, запровадження в обласних комунальних ЗМІ тематичних рубрик тощо.

Погоджено проекти сесійних рішень “Про затвердження Порядку планування та фінансування природоохоронних заходів із фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області” та “Про внесення змін до додаткового Переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2012 році, затвердженого рішенням одинадцятої сесії обласної ради шостого скликання від 23 травня 2012 року”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.