Профілактика – проти епідемії

.

 Про організацію заходів з питань профілактики грипу в області в 2012–2013 роках поінформував начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак. На Полтавщині, як і в усій країні, розпочався епідемічний сезон захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Нині показники захворюваності в області нижчі епідпорогових. За минулий тиждень на Полтавщині на гострі респіраторні інфекції захворіло понад 6,5 тисячі осіб, захворюваність знизилась на 6,3 відсотка порівняно з попереднім тижнем. Показник захворюваності – 45,3 на 10 тисяч населення, це нижче за епідпороговий на 6,7 відсотка (епідпоріг – 48,6 випадка на 10 тисяч). Захворюваність серед дітей також знизилась за тиждень на 10,3 відсотка.

Віктор Лисак нагадав, що найбільш ефективним методом профілактики грипу залишається щеплення. У лікувально-профілактичних закладах налагоджено роботу кабінетів щеплень проти грипу, відпрацьований механізм взаємодії лікувальної та аптечної мереж. В області створено необхідний резерв лікарських засобів для профілактики й лікування ГРВІ та грипу на базі лікувально-профілактичних закладів. На періоди епідпідйому захворюваності на грип та ГРВІ передбачено додаткове виділення автотранспорту для обслуговування інфекційних хворих. Додатково на виклики до населення залучатимуться лікарі й середній медперсонал, студенти-медики. На випадок можливих епідемічних ускладнень в осінньо-зимовий період у містах та районах передбачено додаткове розгортання понад 2050 ліжок. Медичні заклади забезпечені всім необхідним обладнанням для лікування хворих на грип. В обласній санітарно-епідеміологічній станції працює вірусологічна лабораторія, де 1350 людей отримали імунізацію.

 Директор Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм» Наталія Стецюк повідомила, що між лікувально-профілактичними та аптечними закладами області укладені угоди на постачання необхідних засобів. Нині в аптечних закладах області реалізовано понад 1920 доз вакцин проти грипу. В аптечній мережі – достатній запас протигрипозних препаратів.

Заступник голови ОДА Олександр Коваль дав доручення активізувати заходи з профілактики грипу та ГРВІ у медичних, навчальних закладах усіх рівнів акредитації та інших установах і організаціях області.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.